Voordelen van een elektrische deelauto

Daar staat de witte Nissan Leaf te blinken in het zonnetje, terwijl de elektrische wagen wordt opgeladen aan een laadpaal. Sinds 1 juli 2020 kunnen inwoners van Velsen gebruik maken van een elektrische deelauto. Een unieke samenwerking tussen de gemeente Velsen, Mywheels en de coöperatie Energiek Velsen.

De gemeente Velsen heeft de Nissan Leaf voor haar medewerkers beschikbaar. Maar vanwege de coronamaatregelen wordt hier minder gebruik van gemaakt en dat biedt de kans om ook inwoners er gebruik van te kunnen laten maken. Daarom is de auto nu ook 24/7 voor inwoners beschikbaar. Inmiddels is de Nissan al door heel de gemeente gespot. Bij de Ruïne van Brederode, bij het winkelcentrum in Velserbroek en zelfs bij de terminal van DFDS Seaways.

‘Ik ben heel erg blij met deze auto’, zegt wethouder Bram Diepstraten. ‘Wij stimuleren delen om zo minder auto’s op de weg te hebben. Met comfortabele elektrische auto’s zorgen we voor schoon rijden zonder uitstoot. Iedereen kan ‘m lenen en eventueel delen met reisgenoten.’ Martijn Mewe, voorzitter van Energiek Velsen: ‘Met de elektrische deelauto bij het gemeentehuis helpen we de bewoners van Velsen om nog meer CO2 te besparen. Het is bovendien makkelijk in het gebruik. En als je zou besluiten om je (tweede) auto weg te doen kan je vele honderden euro’s per jaar besparen.’

Delen met de inwoners past bij de campagne Duurzaam Velsen, die door citymarketing wordt ondersteund. Leden van Energiek Velsen krijgen zelfs korting. Bij succes gaan zij voor een tweede elektrische deelauto!

www.energiekvelsen.nl