Vogelspeurtocht in Velsen. Doe je mee?

Op vijf plekken in Velsen kun je vanaf vrijdag 29 januari speuren naar vogels. Sportloket Velsen, gemeente Velsen en Pieter Vermeulen Museum organiseren deze speurtocht om kinderen naar buiten te halen en te laten bewegen. Kinderen kunnen de speurtocht doen in IJmuiden, Velserbroek, Driehuis, Santpoort en Velsen-Noord.

Tijdens de speurtocht moeten kinderen met behulp van een kaartje op zoek naar vogels. Als ze een vogel hebben gevonden, vinden ze een letter. Uiteindelijk vormen al deze letters een zin. Naast de letters wordt er bij de vogels ook gevraagd hoe ze heten. Wethouder Sebastian Dinjens: ‘Met deze speurtocht willen we ervoor zorgen dat kinderen weer iets leuks kunnen doen buiten en ze ook wat meer kunnen bewegen. Daarnaast vragen we zo ook wat extra aandacht voor de Nationale Tuinvogeltelling dit weekend. Ik hoop dat veel kinderen meedoen met de speurtocht!’

Waar kun je meedoen?

  • IJmuiden – startlocatie Sporthal Zeewijk
  • Driehuis – Startlocatie Pieter Vermeulen Museum
  • Velserbroek– Startlocatie Polderhuis.
  • Santpoort-Zuid – Startlocatie ‘t Gymhuys
  • Velsen-Noord – Startlocatie De Stek

De routekaartjes van de speurtocht zijn te vinden op velsen.nl/vogelspeurtocht en Pietervermeulenmuseum.nl. Onderaan deze pagina zijn ook de antwoorden van de speurtocht verstopt.

Collectie Pieter Vermeulen Museum.

Het Pieter Vermeulen Museum stelt vogels uit haar collectie beschikbaar voor deze speurtocht. Naast opgezette vogels zijn er ook vogels op posters te vinden.

Vogelspeurtocht

Velsen vol vogels.

Om nog iets extra’s te doen en ervoor te zorgen dat kinderen op nog meer plekken in Velsen op zoek kunnen naar vogels, willen we ook een oproep doen aan de inwoners van Velsen. Zet/plak of hang een vogel achter je raam (net als bij de berenjacht dit voorjaar)! Zo kunnen kinderen ook in hun eigen wijk op zoek naar nog meer vogels.

De speurtocht wordt georganiseerd naar aanleiding van de Nationale Tuinvogeltelling die plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari. Meer informatie hierover is te vinden op www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling.

Deel dit bericht via: