Vissers van morgen

Cornelis Vrolijk is al ruim 70 jaar gevestigd in de haven van IJmuiden, maar de basis is al in 1880 gelegd door Frank Vrolijk op Scheveningen. Het familiebedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot een familie van bedrijven, actief in de vangst, kweek en verwerking van vis, schaal- en schelpdieren in Europa en daarbuiten. ‘We leveren veel producten van schip naar schap, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijke waarden zijn.’

Ruim 70% van de aarde bestaat uit water: zeeën en oceanen voorzien ons van alle noodzakelijke bronnen als zuurstof, water en voedsel. Als vissers leveren zij een belangrijke bijdrage aan voedselzekerheid wereldwijd en tegelijkertijd zijn we ons ook bewust dat we zorgvuldig om moeten gaan met de natuurlijke omgeving. De vitaliteit van oceanen en het behoud van gezonde visbestanden zijn essentieel en door op een verantwoorde manier te vissen en te kweken draagt Cornelis Vrolijk daaraan bij.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op de agenda. Het verantwoord ondernemen is inmiddels voor een groot deel geïntegreerd in het bedrijf en in de bedrijfsprocessen en wordt zorgvuldig meegenomen in hun afwegingen. Zo investeert Cornelis Vrolijk in verduurzaming van vrieshuizen in IJmuiden, met nieuwe vriessystemen, betere isolatie en zonnepanelen op de daken. Vorig jaar hebben zij hiervoor een 5 sterren BREEAM-certificaat ontvangen.

Familiebedrijf Cornelis Vrolijk bestaat al ruim 140 jaar en het doel is om nog generaties lang de beste producten uit de zee te leveren. Samen met de betrokken medewerkers nemen zij hun verantwoordelijkheid door op sociaalmaatschappelijk, ecologisch én economisch gebied een duurzame bedrijfsvoering nastreven, nu en in de toekomst.

www.cornelisvrolijk.eu