Vissenloop 2022 wordt heel speciaal

Voor de Vissenloop wordt het een heel bijzonder jaar. Na twee jaar geen wandelevenement te hebben kunnen organiseren, kijkt de organisatie erg hoopvol uit naar de editie van dit jaar. Want het gaat een unieke editie worden. De Vissenloop zal de wandelaars leiden over de grootste zeesluis ter wereld. Zeesluis IJmuiden wordt woensdag 26 januari officieel in gebruik genomen. Het tweede feestelijke evenement om te vieren dat de zeesluis geopend is zal de Vissenloop op zaterdag 21 mei zijn. Dat gebeurt in samenwerking met Stichting Citymarketing Velsen | .IJmuiden.

Datum Vissenloop verplaatst naar zaterdag 21 mei 2022.

Dit unieke moment is voor meerdere partijen reden om de krachten te bundelen. Om de Vissenloop nog feestelijker te maken zal ook de winkeliersvereniging in het centrum van IJmuiden (BIZ Centrum IJmuiden) bij het evenement worden betrokken. Om deze reden is aan de organisatie van het wandelevenement verzocht voor 2022 de wandeltocht, ten behoeve van KWF Kankerbestrijding, te verplaatsen naar zaterdag 21 mei 2022. Noteer de nieuwe datum vast in je agenda.

Route gewijzigd.

Niet alleen de datum is gewijzigd. Ook de start en de finish zullen op een andere locatie plaatsvinden. Over de exacte startlocatie kan nog niet veel gemeld worden, maar de gesprekken zijn in volle gang om de finish dit jaar op Plein 1945 plaats te laten vinden. En dus niet bij de KNRM waar de lopers normaal gesproken startten. Vanaf de 10-kilometerroute zal de Vissenloop de wandelaars over de nieuwe zeesluis voeren. De route van vijf kilometer is daar te kort voor en zal aan de zuidkant van het Noordzeekanaal blijven.

www.vissenloop.nl