Visdag voor mensen met een beperking aan Noordzeekanaal

Op zaterdag 4 juni gaan sportvissers met een beperking genieten van een visdag langs het Noordzeekanaal. Ze doen mee aan een speciale viswedstrijd georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland. Ervaring met sportvissen is niet noodzakelijk, ervaren zeevissers begeleiden deze dag. U bent van harte welkom om even langs te komen en de deelnemers aan te moedigen.

Vissen in Nederland lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor een kleine groep sportvissers is dat absoluut niet zo. Zeker langs de kust en het zoute water zijn er geen voorzieningen voor gehandicapte sportvissers en dat is jammer, want iedereen heeft recht op een portie vitamine zee.

De commissie zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland organiseert daarom jaarlijks een visdag voor mensen met een beperking. Iedere deelnemer maakt dan onder begeleiding kans op de vangst van een zeevissoort zoals bijvoorbeeld bot, tong, zeebaars en wijting. In totaal kunnen er zo’n 25 deelnemers meedoen én zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen? Stuur dan even een e-mail naar info@smwn.nl.

De wedstrijd duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur en vindt plaats langs het Noordzeekanaal in Velsen-Zuid. Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door Albatros Hengelsport en Engelhart Hengelsport.