Velser Seniorenkoor Vitaal

In Velsen valt veel te doen en te beleven. Ook op het gebied van kunst en cultuur. De gemeente telt veel verenigingen met gepassioneerde en enthousiaste vrijwilligers. Een aantal culturele verenigingen en hun vrijwilligers worden hier uitgelicht. Zo ook Lieke van Anholt secretaris van Velser Seniorenkoor Vitaal.

Velser Seniorenkoor Vitaal is het enige seniorenkoor in de regio. De koorleden staan ondanks hun gemiddelde leeftijd van 79 jaar nog midden in het leven. Het koor zelf bestaat nu 57 jaar. Het is in 1965 opgericht. De 36 enthousiaste leden repeteren, onder leiding van dirigent Wim de Vries, iedere woensdagochtend met veel plezier in Buurthuis de Brulboei. ‘En iedereen is uiteraard van harte welkom tijdens de repetities. Bezoekers of zelfs nieuwe leden kunnen dan zelf ervaren hoe fijn we het hebben en hoe gezellig het is’, zegt Lieke van Anholt.

‘We treden meerdere keren per jaar op. Dat is leuk want daar oefen je voor. We geven elk jaar een kerstconcert in de Oud-Katholieke Engelmunduskerk in IJmuiden. Ook nemen we deel aan meerdere koffieconcerten en een korendag.’ Het repertoire bestaat uit evergreens, volksliedjes en musicalsongs. ‘Wij zoeken sopranen, alten, tenoren en bassen in de leeftijd van 55 tot 95 jaar. Dus kom eens langs.’

www.seniorenkoorvitaal.nl

Dit artikel is net als vele andere artikelen terug te lezen in het magazine Ontdek Velsen Nr. 10.