Velsen is klaar voor Dutch Grand Prix

Op 2, 3 en 4 september vindt de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaats in Zandvoort. Elke dag worden hier minstens 105.000 bezoekers verwacht. Een deel daarvan komt uit of verblijft in de gemeente Velsen en reist per fiets naar de stallingen in Bloemendaal aan Zee.

De organisatie biedt reguliere bezoekers geen parkeergelegenheid meer aan. Daarmee wordt de Dutch Grand Prix het eerste autoloze F1-evenement ter wereld. Om te stimuleren dat zo veel mogelijk racefans de fiets pakken hebben de gemeente Velsen en Citymarketing Velsen een speciale routekaart gemaakt. De kaart is hier te downloaden en ligt ook bij hotels, campings en de toeristische informatiepunten.

Vanaf de kruising Zeeweg/Minister van Houtenlaan wordt de route met gele borden aangegeven. Met een normale fiets is het vanuit de gemeente Velsen 40 tot 60 minuten fietsen naar de stallingen in Bloemendaal aan Zee. Vanaf daar is het nog 20 minuten lopen naar de hoofdingang van Circuit Zandvoort. Een gratis plek reserveren kan via dutchgp.com/vervoer. De stallingen in Bloemendaal aan Zee heten Red Bull Ring (fietsen) en Silverstone (bromfietsen/scooters).

De Dutch Grand Prix geeft een impuls aan de lokale economie. ‘De hotels en campings zitten zo goed als vol’, aldus wethouder Bram Diepstraten van evenementen, toerisme en economie. ‘Een groot deel daarvan komt na afloop van de racedag iets eten en drinken in de gemeente Velsen. De lokale horeca profiteert dus volop mee, maar er zijn ook meerdere MKB’ers die een bijdrage leveren aan de Dutch Grand Prix. Dat is een goede zaak.’

Citymarketing Velsen heeft vlaggen geplaatst om racefans welkom te heten. ‘Wij gebruiken grote publieksevenementen als het Havenfestival, LatinVillage en de Dutch Grand Prix om IJmuiden en de gemeente Velsen op de kaart te zetten’, aldus citymarketeer Friso Huizinga. ‘Door te laten zien wat ze hier nog meer kunnen doen willen we festivalbezoekers verleiden nog een keer terug te komen voor een bezoek aan het strand, de haven of een van de andere mooie en bijzondere plekken in Velsen.’

Velsen is klaar voor Dutch Grand Prix

Tijdens het F1-seminar Van start tot finish op dinsdag 30 augustus staan transport, logistiek en mobiliteit centraal. Voormalig Head of Event Operations Rob Langenberg geeft een inkijkje in de wereld achter de Dutch Grand Prix. Hij vertelt onder meer over de logistieke operatie en de reden waarom er nauwelijks bezoekers met de auto naar Zandvoort komen. Manager Menno Bicker van Event Supplier BUKO vertelt over de totstandkoming van de samenwerking en de rol van BUKO tijdens het evenement. Ondernemers kunnen zich aanmelden via de website van OV IJmond.

Meer weten over de Dutch Grand Prix? Kijk dan op dutchgp.com.

Deel dit bericht via: