Velsen genomineerd voor Nationale Evenementenprijs

Velsen is genomineerd voor de titel Evenementengemeente van het jaar. Op 3 april wordt tijdens het Nationaal Congres Evenementen bekendgemaakt wie de prijs in de wacht sleept. Vooral in Dronten, waar onder meer Lowlands plaatsvindt, heeft Velsen een geduchte concurrent. De andere genomineerde in de categorie stad/gemeente tot 100.000 inwoners is Valkenburg aan de Geul.

In Velsen vinden elk jaar meer dan 150 evenementen plaats die bij elkaar zo’n 400.000 bezoekers trekken. ‘Wat ons onderscheidt van andere gemeenten is de grote veelzijdigheid’, aldus citymarketeer Friso Huizinga. ‘We hebben het Havenfestival als etalage van de energietransitie, Noordzeevis en cultuur, maar ook dorpsfeesten die bijdragen aan de sociale cohesie in de verschillende kernen en grote festivals in Spaarnwoude die ons nationaal en internationaal op de kaart zetten. Tel de kleinere evenementen daarbij op en Velsen heeft een aanbod dat uniek is in Nederland! Ik ben dan ook erg trots dat we zijn doorgedrongen tot laatste drie. Brons hebben we, maar we gaan natuurlijk voor goud.’

De jury van de Nationale Evenementenprijzen staat onder leiding van Johan Moerman (voormalig directeur Rotterdam Festivals) en bestaat daarnaast uit Demelzha Blinker, Willem Westermann, Maarten van Bottenburg, Marianne Dijkshoorn en de winnaars van 2019. De genomineerden presenteren zich binnenkort in Dordrecht aan de jury. Bij de uiteindelijke beoordeling worden inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de gemeente meegewogen.

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2014 uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen. Dat vindt op 3 april a.s. plaats in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en heeft als thema ‘de strijd om de evenementenkalender’. Daarbij aandacht voor welke evenementen je programmeert als je rekening houdt met schaarse ruimte, behoeften van bewoners en de wensen vanuit citymarketing perspectief. Maar ook hoe je als evenement relevant blijft.

www.ijmuiden.nl/uitagenda