Velsen bij beste evenementengemeenten

Velsen is tijdens de verkiezing van Evenementengemeente van het Jaar gedeeld tweede geworden. Samen met Valkenburg aan de Geul (Limburg) en Dronten (Flevoland) dong Velsen mee naar de titel tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Alkmaar. De eerste prijs ging naar Valkenburg aan de Geul.

‘Dat we bij de beste van Nederland horen is vooral een beloning voor de honderden vrijwilligers en professionals die onze 180 activiteiten, wedstrijden, voorstellingen en festivals mogelijk maken’, aldus citymarketeer Friso Huizinga. ‘Met Citymarketing Velsen proberen we daar elke dag een steentje aan bij te dragen omdat evenementen bijdragen aan een positief imago.’ Wat ons onderscheidt van andere gemeenten is de grote veelzijdigheid, zegt Friso. ‘We hebben het Havenfestival als etalage van de energietransitie, maar ook dorpsfeesten die bijdragen aan de sociale cohesie in de verschillende kernen en grote evenementen in Spaarnwoude die ons nationaal en internationaal op de kaart zetten. Tel daar de kleinere evenementen bij op en Velsen heeft een aanbod dat uniek is in Nederland.’

Uit het juryrapport blijkt dat Velsen goed scoort op het gebied van beleid en veiligheid. De evenementenregisseurs en citymarketing zorgen voor een ondersteuningslaag die je landelijk alleen in grote steden ziet. Daarnaast heeft Velsen een actueel evenementenlocatiebeleid dat duidelijkheid geeft over wat waar mag (en hoe vaak) en organiseert de gemeente elk jaar een Evenemententop waar organisatoren elkaar ontmoeten en kennis delen. De verduurzamingsplannen van de Velsense evenementenorganisatoren passen bij een regio waarin energietransitie centraal staat.