Raadhuis voor de Kunst

In het oude raadhuis van Velsen aan de Torenstraat in Velsen-Zuid vind je Raadhuis voor de Kunst, een door beeldend kunstenaars opgericht initiatief. Jaarlijks worden hier meerdere exposities georganiseerd.

Expositie Gígja Reynisdóttir

Het werk van Gígja Reynisdóttir valt op vanwege de bijzondere technieken die zij heeft ontwikkeld. Zij verweeft in haar werk haar twee belangrijkste inspiratiebronnen; de natuur en de condition humaine, dat wil zeggen de maatschappelijke, psychologische en emotionele aspecten van het mens zijn.

Expositie: Op doorreis langs IJmuiden

Vanaf 1 Mei is in het Hoogovensmuseum een vitrine te bewonderen met 24 meter modeltreinen, schaal 1 op 87, uit de collectie van Stichting Doorreis. Om te beginnen wordt een selectie getoond van NS-materieel dat in het verleden dienst deed in Beverwijk en omstreken.

Expostite Tanja Koelemij

In de Stadsschouwburg Velsen is tot het einde van dit seizoen een expositie van Tanja Koelemij te zien. Deze expositie is een samenwerkingsverband tussen de Beeldend kunstenaars Velsen en de Stadsschouwburg Velsen. Na Dakmar Scholten en Jeroen Effern is zij de derde, lokale kunstenaar die aan de beurt is.

Kunstroute 2024

Zaterdag 1 en zondag 2 juni wordt de Velsense Kunstroute gehouden!

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.

Expositie Redders op zee

In de loodsenzaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum is een nieuwe expositie te zien ‘Redders op Zee in IJmuiden’. Deze tentoonstelling sluit aan bij de landelijke viering van 200 jaar KNRM. In het hele land wordt aan dit bijzondere jubileum van de KNRM aandacht besteed in maritieme musea. Natuurlijk ook in IJmuiden, waar de KNRM, sinds de opening van het Noordzeekanaal, een belangrijke post heeft en waar sinds 1994 ook het hoofdkantoor en het magazijn van de KNRM zijn gevestigd.