Raadhuis voor de Kunst

In het oude raadhuis van Velsen aan de Torenstraat in Velsen-Zuid vind je Raadhuis voor de Kunst, een door beeldend kunstenaars opgericht initiatief. Jaarlijks worden hier meerdere exposities georganiseerd.

Expositie Ed de Jong

Schilderen is de passie van Ed de Jong. Hij moet af en toe bloemen, natuur en interieurs in een bepaalde sfeer, schilderen en beleven met het licht, dat een belangrijke factor is. Vooral bloemen schildert hij in een fantasie. Hij begint vrij abstract met kleuren te schilderen en gaat dan bepalen, hoe hij de compositie wil en gaat dan wat vormen herkennen.

Op de sluizen van IJmuiden

Met ingang van zaterdag 18 juni is in het Zee- en Havenmuseum een nieuwe tentoonstelling te zien over de sluizen van IJmuiden. In het jaar waarin Zeesluis IJmuiden, op dit moment de grootste sluis ter wereld, werd geopend mag een tentoonstelling over de sluizen in dit museum niet ontbreken.

Tentoonstelling: Zwart-wit in de fotografie

Van 14 augustus tot en met 18 september is de fotografietentoonstelling Zwart-wit in de fotografie te bezoeken.

Expositie Nora van Klingeren

In de Engelmunduskerk in dorp Velsen is de expositie Klimaat-IJsland-Wol en Zijde te bewonderen. Een tentoonstelling met de werken van Nora van Klingeren. Nora van Klingeren (1956, Amsterdam) maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen.

Buitenplaats Beeckestijn bijna verdwenen in het Noordzeekanaal

Op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid opent vrijdag 1 april de tentoonstelling ‘’Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal’’

Foto-expositie Zwart Wit

Van 14 augustus tot en met 25 september vindt in de Visserhallen te IJmuiden de expositie Zwart Wit plaats. Meer dan twintig fotografen uit binnen- en bui-tenland tonen hun werk. Daarnaast zijn er foto’s uit Oekraïne en oude zwart-wit beelden van de aanleg van het Noordzeekanaal en het ontstaan van IJmuiden.

Ruïne Bewoond

De vroegere bewoners van Kasteel Brederode komen dit weekend weer tot leven. Ze ontvangen de bezoekers, lopen in middeleeuwse kleding rond voor een praatje, helpen met de horeca of doen wat andere werkzaamheden, zodat het Kasteel herleeft!

Tentoonstelling Koeiengeloei

Wist je dat al onze koeienrassen afstammen van het oeros? Wist je dat we koeien niet alleen maar voor de melk gebruiken? En waarom lopen er eigenlijk koeien rond in natuurgebieden? Dat zijn allemaal vragen waar je in deze tentoonstelling een antwoord op krijgt.

Schilderijenexpositie De drie kwasten

De drie kwasten brengen positieve kleurrijke schilderijen Drie amateurschilders uit Velserbroek ontmoetten elkaar bij de schilderlessen die ze onafhankelijk van elkaar bij dezelfde kunstenaar namen. Wat zij gemeen hebben is de positieve manier om in het leven te staan en dat zie je terug in de schilderijen. Kleurrijke landschappen, vogels, vissen en fraaie details als kastanjes en blaadjes.