Raadhuis voor de Kunst

In het oude raadhuis van Velsen aan de Torenstraat in Velsen-Zuid vind je Raadhuis voor de Kunst, een door beeldend kunstenaars opgericht initiatief. Jaarlijks worden hier meerdere exposities georganiseerd.

Expositie: Leerlingen Judith Zwaan

In deze expositie is werk te zien van jonge Velsense kunstenaars die wekelijks les krijgen van Judith Zwaan in de kunstklas bij KunstForm. De kinderen werken met verschillende materialen en leren diverse technieken. Deze werken zijn speciaal gemaakt voor deze expositie.

Voorjaarsexpositie Schilderijen van Raynold Bruessing

Tien jaar geleden heeft Raynold Bruessing het schilderen met acrylverf op papier ontdekt. Hij gebruikt fotobeelden die hij zelf maakt of in media heeft gevonden.

Beeckestijn Omzeild!

De tentoonstelling "Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal", gaat terug naar de 19e eeuw. Amsterdam zoekt een oplossing om zijn haven bereikbaar te houden. Een oud plan om een rechte, korte verbinding vanaf Amsterdam direct naar de Noordzee te maken wordt weer opgepakt.

Foto-expositie De Mens

Van 26 maart tot en met 14 mei is in de Visserhallen te IJmuiden de expositie De Mens te zien. De mens is een heel ruim begrip en op de expositie worden enkele kanten door 17 fotografen op geheel eigen wijze in beeld gebracht.

Kunstroute 2023

Zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt voor de tweede keer de Velsense Kunstroute gehouden!

Foto’s Edyta Kroger

Indrukwekkende expositie van Edyta die in 2015 naar IJmuiden kwam om te herstellen na een periode van ziek zijn. Met de hulp van vele bekenden en onbekenden en de liefde voor fotografie kwam Edyta er bovenop. In deze expositie een overzicht van haar werken van de afgelopen 7 jaar.

Motorendraaidag Zee- en Havenmuseum

Oude scheepsmotoren van weleer komen tot leven tijdens de motorendraaidagen in het Zee- en Havenmuseum. Tijdens deze dag ziet (en hoort!) u tal van bijzondere motoren.