Raadhuis voor de Kunst

In het oude raadhuis van Velsen aan de Torenstraat in Velsen-Zuid vind je Raadhuis voor de Kunst, een door beeldend kunstenaars opgericht initiatief. Jaarlijks worden hier meerdere exposities georganiseerd.

Op de sluizen van IJmuiden

Met ingang van zaterdag 18 juni is in het Zee- en Havenmuseum een nieuwe tentoonstelling te zien over de sluizen van IJmuiden. In het jaar waarin Zeesluis IJmuiden, op dit moment de grootste sluis ter wereld, werd geopend mag een tentoonstelling over de sluizen in dit museum niet ontbreken.

Expositie fotogedichten Rita van Loon

Kunstenares en dichter Rita van Loon (1956) exposeert in de maanden oktober en november in de Bibliotheek van IJmuiden met een reeks fotogedichten.

Buitenplaats Beeckestijn bijna verdwenen in het Noordzeekanaal

Op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid opent vrijdag 1 april de tentoonstelling ‘’Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal’’

Tentoonstelling Koeiengeloei

Wist je dat al onze koeienrassen afstammen van het oeros? Wist je dat we koeien niet alleen maar voor de melk gebruiken? En waarom lopen er eigenlijk koeien rond in natuurgebieden? Dat zijn allemaal vragen waar je in deze tentoonstelling een antwoord op krijgt.

Foto-expositie ‘Oekraïne’ in de Visserhallen

Van 6 november tot en met 18 december vindt in de Visserhallen te IJmuiden de expositie Oekraïne plaats met werk van fotografen uit Oekraïne en Nederland. Hun foto’s gaan niet alleen over de menselijke ellende en verwoesting die de oorlog met zich meebrengt. Ze geven ook een beeld van de mensen en de cultuur van Oekraïne, een land dat vecht voor zijn voortbestaan in vrijheid.

Tentoonstelling: Rozen verwelken, Schepen vergaan

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en het thema dit jaar is ‘Wat een ramp’. Het museum haakt hierop aan met een nieuwe expositie in de Loodsenzaal met de poëtische titel ‘Rozen verwelken, Schepen vergaan’.

Kindertentoonstelling ‘Over Nachten’

Van 2 oktober tot en met 5 maart 2022 is de speelse, interactieve tentoonstelling ‘Over Nachten’ te zien. De tentoonstelling is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar en gaat over nachtdieren.