Muziek, kaarten en Noordzeevis voor woonzorgcentra in Velsen

Bewoners en medewerkers van de woonzorgcentra in Velsen zijn de afgelopen maanden regelmatig getrakteerd op live-muziek, tulpen en haring. Vorige week kwamen daar historische ansichtkaarten en soep van Noordzeevis uit IJmuiden bij. Alles actie zijn bedoeld om de bewoners een hart onder de riem te steken en wat afleiding te bieden in deze voor hen zware tijden.

Historische afbeeldingen van IJmuiden.

Eric en Astrid Hartendorf kwamen op het idee om ansichtkaarten te bezorgen met daarop afbeeldingen van IJmuiden in vroeger jaren. Ook hebben zij bij elk verzorgingshuis een wandposter op linnen en twee puzzels achtergelaten. Bij het echtpaar achter de Facebook-pagina ‘Je bent een IJmuidenaar als’ groeide het besef dat het geen pretje moet zijn om als bewoner door de coronacrisis de hele dag binnen te moeten blijven en geen bezoek te mogen ontvangen. ‘De ansichtkaarten roepen meteen herinneringen op aan vroeger. Ze weten vaak nog precies wat er op een bepaalde dag gebeurde.’ Met dank aan Jeff Folkerts van Uitprinten.nl werden uiteindelijk kaarten op A5-formaat, zodat de afbeeldingen wat groter konden worden geplaatst.

Heerlijke kop vissoep.

Een paar dagen eerder werden de medewerkers van Woonzorgcentrum Velserduin verrast met een heerlijke kop vissoep van Rabobank Haarlem-IJmond. De traktatie was bereid door een van de belangrijkste ambassadeurs van Noordzeevis uit IJmuiden, tv-kok René Pluijm. In Haarlem gingen Fishbar MONK aan de slag voor de dak- en thuislozen bij Hvo-Querido. Daarna was de noordelijke IJmond aan de beurt waar Imko’s Puur Zee ging koken voor Heliomare. ‘Met onze nieuwe bank hebben we ons ten doel gesteld om verbindingen te leggen’, aldus Jerry Notenboom, directievoorzitter van de bank. ‘Dat de chefs, juist in deze tijd, de moeite hebben genomen om een maaltijd te maken voor mensen die aandacht kunnen gebruiken, is hartverwarmend. We hopen dat de aandacht voor de lokaal geproduceerde producten ook na de coronacrisis aanhoudt, zodat we samen op dit vlak echt stappen kunnen maken!’