Thrillerweken in de Bibliotheek

De Thrillerweken van 26 mei t/m 18 juni zijn gestart met de uitreiking van de Gouden Strop. De prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De winnaar is John Kuipers met het boek Musserts schaduw. Deze en vele andere thrillers kun je in de spotlight vinden in de Bibliotheek de komende weken. Daarna volgt er een Thrillertour waarbij diverse thrillerschrijvers 10 Bibliotheken zullen bezoeken in Nederland. Aan Bibliotheek Velsen de eer om deze tour als eerste af te trappen in IJmuiden op 20 september.

De thriller doet het goed.

De vakantie is voor 40% van de Nederlanders hét moment om méér boeken te lezen dan normaal. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis. Spanning is het meest gelezen genre. Binnen het genre kun je alle kanten op. Nederlandse thrillerschrijvers doen het goed in verschillende sub genres. Loes den Hollander, Marion Pauw, Esther Verhoef, Saskia Noort, John Kuipers, Lex Noteboom, Charles denTex, Gerrit Barendrecht en vele anderen komen veelvuldig voor in verschillende toplijsten. Van psychologische thriller tot misdaadspeurder, van politiek tot het buitenaardse het aanbod is groot.

Spannende boeken in de Bibliotheek.

Kom langs in de Bibliotheek voor een leuke tip voor je volgende spannende boek. Tot en met 18 juni zijn er verschillende thematafels uitgelicht. Heb je hulp nodig iets te vinden? Vraag het gerust aan een van de medewerkers.

Zoek je nog een leuk cadeau voor Vaderdag (18 juni)? Geef dan een cadeaubon van de Bibliotheek! Dit is een proefabonnement voor 6 maanden dat vanzelf stopt. Zo geef je een wereld van spannende verhalen cadeau. Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij de balie van de Bibliotheek.

Voor alle oude en nieuwe lezers van spannende boeken is er op 20 september de start van de Thrillertour met prominente thrillerschrijvers op bezoek in de Bibliotheek, het belooft een spannende avond te worden. Save the date! Tot snel in de Bibliotheek.

www.bibliotheekvelsen.nl