Tentoonstelling Hoogovensmuseum over Tata Chess Tournament

Het Hoogovensmuseum heeft in het kader van de 85e editie van het Tata Chess Tournament een speciale minitentoonstelling over het schaaktoernooi. Foto’s, boeken, bekers en andere schaakornamenten zijn daarin te zien.

Ook zijn nieuwe items in opbouw over de CEMIJ en de MEKOG, die ‘afvalmateriaal’ als gegranuleerde hoogovenslak, c.q. kooksovengas als grondstof gebruikten.

Het Hoogovensmuseum toont de geschiedenis van het staalbedrijf in IJmuiden. De ontwikkeling van de ijzer- en staalindustrie wordt levend gehouden door het presenteren van objecten, historische documenten, foto’s en filmmateriaal. Op een mooi aangelegde modelbaan met de skyline van Tata Steel op de achtergrond rijden ruwijzermengers heen en weer tussen hoogoven en staalfabriek, terwijl grondstoffenwagens rondrijden.

Het museum is gevestigd in een historisch gebouw ‘de oude buizengieterij’. Het museum is geopend tot en met eind maart, want dan worden er theatervoorstellingen gegeven. De theatergroep De Vlammende Eend gaat in de periode april/mei ruim 20 voorstellingen geven in het Hoogovensmuseum, dat daarvoor zal worden aangepast.

www.hoogovensmuseum.nl