Techniektalenten opgelet!

Van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober wordt voor de derde keer de Techport Technologieweek georganiseerd. Een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en 400 docenten en ouders uit de IJmond, hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken.

Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is, merken we dat. Daarom organiseert Techport samen met de partner-bedrijven en scholen de Techport Technologieweek. Dé week waarin leerlingen, ouders en docenten geënthousiasmeerd worden voor technologie. We laten hen ervaren en ontdekken waar technologie is, en vooral welke kansen er liggen voor een mooie toekomst in de technologie.

Opening TTW.

De start van de Techport Technologieweek is op 4 oktober in het splinternieuwe Kennemer Techlab met niemand minder dan Astronaut André Kuipers. Hij neemt de aanwezigen mee in de wondere wereld van technologie, innovatie en duurzaamheid.

Promotie Evenement Techniek (PET).

De 2000 leerlingen van het basisonderwijs gaan zien en ervaren hoe veelzijdig techniek is tijdens de PET IJmond op donderdag en vrijdag (7 en 8 oktober). In Sporthal De Walvis in Beverwijk kunnen de leerlingen van groep 8 bij 30 verschillende workshops zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen. Kortom: ervaren!

Ruim 600 leerlingen van groep 7 doen mee aan de online PET IJmond Quiz. De leerlingen strijden om de felbegeerde PET IJmond bokaal tegen andere klassen. In deze interactieve quiz zitten ook 10 vragen die gesteld worden door medewerkers van technische bedrijven uit de IJmond.

Smart Maintenance.

We ontvangen 700 leerlingen bovenbouw van het voortgezet onderwijs tijdens Smart Maintenance Day op dinsdag 5 oktober. De afgelopen weken is het ‘Smart Maintenance Testteam’ op pad geweest bij 7 bedrijven om te onderzoeken wat Smart Maintenance is. De leerlingen worden ondergedompeld in Smart Maintenance door middel van workshops én het zien van de vlogvideo’s van het testteam. Het ROC Nova College laat zien welke opleidingen er zijn met Smart Maintenance.

Tech Your Talent on tour.

Op woensdag 6 oktober openen 15 bedrijven uit de regio hun deuren en ontvangen ze ruim 600 leerlingen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De leerlingen ervaren bij het bedrijf wat techniek is door middel van een rondleiding en een uitleg en/of workshop van het bedrijf. Ook bezoeken de leerlingen de H20 Esport Campus in Purmerend, een echte gaming, esports en creative tech campus.

Ouders, meld je aan!

Ouders spelen een belangrijke in de keuze voor een vervolgopleiding en school. Om ouders te ondersteunen laten we zien wat de kansen en mogelijkheden zijn in de techniek. Ouders kunnen op dinsdag 5 oktober om 19.30 uur samen met hun zoon of dochter meedoen aan de online PET IJmond Quiz. Je strijd tegen andere ouders en kinderen voor de PET IJmond Bokaal 2021, maar natuurlijk vooral voor de eer. Ook is het dit jaar voor het eerst mogelijk om samen met je kind de PET te bezoeken. Op donderdag 7 oktober kan je van 15.30 tot 17.00 uur langskomen bij sporthal De Walvis en een aantal techniek doe-activiteiten doen. Aanmelden voor beide events is noodzakelijk.

Techport Technologieweek
Techport Technologieweek

Studiedag docenten primair onderwijs.

In samenwerking met Sterk Techniek Onderwijs en de Techport-scholen uit de IJmond, organiseert Techport op 6 oktober 2021 een speciale studiedag waarop docenten geïnspireerd worden om anders naar techniek en technologie te kijken. Op deze dag ontdekken ze wat ervoor nodig is om leerlingen hun (technische) talenten te laten ontdekken en ze zo een toekomstgerichte basis te geven. In de middag gaan de docenten ook nog zelf aan de slag tijdens een bezoek aan de Smart Technology Hotspot van het Technisch College Velsen en het Kennemer Techlab van het Kennemer College.

Naast de vele bedrijven, scholen en organisaties die meewerken, wordt de Techport Technologieweek financieel gesteund door Tata Steel, Crown van Gelder, Provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, gemeente Heemskerk, gemeente Beverwijk, Sterk Techniek Onderwijs, Kim Plus Delta, GWOC, Megacon, Moens Moulding, Harsveld, Post en Dekker, AYOP, Z-bridge, Bosma en Bronkhorst, Post Staalbedrijf, Blok Supply Systems, Building Careers en Boon Learning.

Deel dit bericht via: