Techport Technologieweek 2022

Van 3 tot en met 7 oktober is het zover: Techport Technologieweek. Voor leerlingen uit groep 7/8, voortgezet onderwijs, leerkrachten en ook ouders. Deze week staat bol van techniek en technologie. In zes verschillende evenementen laat Techport zien wat het werken en leren in de techniek en technologie inhoudt.

Techniek en technologie gaat over veel meer dan alleen schroevendraaiers. Techniek en technologie is overal. En kies je voor een technische opleiding, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Werk mee aan het onderhoud van medische apparaten, help mee met het oplossen van luchtvervuiling, zorg ervoor dat we over 30 jaar nog steeds gezond voedsel hebben over de hele wereld, bouw duurzame huizen die niet zoveel ruimte in beslag nemen, help de bezorgdiensten nog sneller te bezorgen, beveilig apps of doe onderzoek naar de onderwaterwereld op de bodem van de oceaan.

Techniek voor ieder kind.

Techport vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met techniek en zelf kunnen ontdekken of techniek iets voor ze is. Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen dan eerder voor een technische opleiding kiezen. En dat is voor Techport het doel: meer studenten die een technische opleiding volgen. Voor docenten van de scholen in de IJmond is een techniekwaaier ontwikkelt waarin verschillende techniekactiviteiten aangeboden worden voor in de klas. Er zijn al activiteiten vanaf groep 1. In de Techport Technologieweek worden vanaf groep 7 tot eind voortgezet onderwijs elk jaar activiteiten aangeboden. Zo zorgt Techport ervoor dat ieder kind vanaf groep 7 tot het eind van het voortgezet onderwijs in ieder geval één keer per schooljaar in aanraking komt met techniek.

Smart Maintenance Day.

Voor de 700 leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs staat dinsdag 4 oktober 2022 in het teken van Smart Maintenance (Slim onderhoud). Smart Maintenance is onderdeel van de 4e industriële revolutie waar we nu al middenin zitten en maakt het mogelijk om ‘real time’ gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren. Hierdoor zijn snellere, flexibelere en efficiëntere processen mogelijk en zijn goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren. Op deze dag komen de leerlingen door het doen van workshops te weten wat Smart Maintenance precies is, laten we zien welke opleidingen er met Smart Maintenance zijn (mbo èn hbo) en welke bedrijven Smart Maintenance al toepassen.

Tech Your Talent on Tour.

800 leerlingen van de onderbouw voortgezet onderwijs gaan op woensdag 5 oktober 2022 op bezoek bij maar liefst 20 Techport bedrijven. De leerlingen krijgen tijdens dit bedrijfsbezoek een uniek kijkje in de keuken bij de meest prominente technische bedrijven uit de regio. Voordat de leerlingen het bedrijf bezoeken doen zij een voorbereidende les in de klas. Tijdens het bezoek krijgen ze naast een presentatie over de werkzaamheden van het bedrijf ook een rondleiding.

Promotie Event Techniek (PET).

Tijdens het Promotie Evenement Techniek (PET) op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober 2022 wordt Sporthal Beverwijk (de Walvis) omgetoverd in de 7 werelden van techniek. Alle 1900 leerlingen uit groep 8 in de IJmond ontdekken door middel van techniek doeactiviteiten de werelden van techniek. 300 groep 7 leerlingen strijden op dinsdag 4 oktober in de online PET Quiz tegen andere groepen 7 uit de regio voor de PET bokaal. Deze quiz staat ook in het teken van de 7 werelden van techniek en de vragen worden gesteld door technische bedrijven uit de regio.

Inspiratiemiddag leraren primair onderwijs.

Het lerarentekort, de aankomende coronagolf en dan ook nog het masterplan basisvaardigheden van minister Dennis Wiersma. Genoeg redenen om de Techport inspiratiemiddag voor leraren dit jaar over te slaan. Maar wil jij als leerkracht komend schooljaar digitaal fit(ter) worden en bezig zijn met toekomstgericht onderwijs, laat je dan inspireren, ontzorgen en faciliteren op woensdag 5 oktober. Aanmelden voor dit programma is nog mogelijk en kan hier.

Techport Technologieweek 2022

Mijn kind verdient het beste.

Als ouder wil je gewoon het beste voor je kind. Een mooie opleiding met garantie op een toekomstbestendige baan en een goed salaris. Een keuze voor techniek maakt dit mogelijk. Techniek is namelijk overal. In de zorg, bouw, voeding, media, industrie, wetenschap en natuurlijk de energietransitie. Wat kan je dan gaan doen met een technische opleiding? Dit laten wij ouders, samen met hun kind, graag zien tijdens de Techport Technologieweek op donderdag 6 oktober 2022 van 15.30 tot 17.00 uur. Meld je aan en dompel je voor 1,5 uur onder in de verschillende werelden van techniek.

Deze middag is onderdeel van een campagne van Techport gericht op ouders van leerlingen van groep 8 tot onderbouw voortgezet onderwijs. Dit omdat ouders een belangrijke rol spelen bij het kiezen van een vervolgopleiding voor hun kind. De campagne loopt tot april 2023 en heeft het doel om de instroom op technische opleidingen in de IJmond te vergroten. Meer informatie is hier te vinden: www.mijnkindverdienthetbeste.nl.

Techport Technologieweek 2021.

Benieuwd hoe de Techport Technologieweek vorig jaar was? Zie hier de aftermovie van 2021.

www.techport.nl

Deel dit bericht via: