Street art project ‘Kantje Pikken

In de haven van IJmuiden vallen twee muren duidelijk op ten opzichte van alle andere wanden. De muren van Wageningen Marine Research aan de Dokweg en van Stolk Bouwmaatschappij aan de Kromhoutstraat zijn voorzien van street art door middel van zwart witte muurschilderingen. De Kunstcommissie Velsen bracht het afgelopen jaar in opdracht van de gemeente Velsen verschillende locaties langs de Rauwe Loper richting IJmuiden aan Zee in kaart. Na overleg met bedrijven en organisaties hebben deze twee pandeigenaren hun muren gratis beschikbaar gesteld. Ook is er intensief samengewerkt met Rigo Verffabriek.

Kunstenaarsduo Bier en Brood.

In samenwerking met Amsterdam Street Art is de keuze voor het creëren van beide murals gevallen op het (inter)nationaal hoogstaande duo Bier en Brood. Dit kunstenaarsduo won in het verleden onder andere de Street Art Awards Benelux 2018. Zij zijn in augustus aan de slag gegaan met project Kantje Pikken. Kantje Pikken is een knipoog en verwijzing naar de IJmuidense betekenis om heerlijke verse vis in de haven te eten en ondertussen naar de verschillende schepen te kijken en erlangs te wandelen. Het Rotterdamse duo heeft dit zeker tot uiting weten te brengen met hun muurschilderingen. Wie de tijd neemt ziet ankers, kettingen, opspattend water, schepen en een vuurtoren in zwart-witschilderingen.

Street art Kantje pikken

Rauwe Loper.

Het doel van project De Rauwe Loper is het verbeteren van de toegankelijkheid, de herkenbaarheid van het (rauwe) DNA van IJmuiden te vergroten en bezoekers, cruisetoeristen en de inwoners een welkom gevoel te geven.

Deel dit bericht via: