Vernieuwd station Driehuis toegankelijker met liften en NS Reisassistentie

Station Driehuis is opgeknapt en een stuk toegankelijker gemaakt. Er zijn liften geplaatst en er is veel vernieuwd. ‘Iedereen moet zelfstandig met de trein kunnen reizen’, vertelt Harro Homan, regiodirecteur van ProRail. ‘Door de voltooiing van station Driehuis zet ProRail weer een stap in zijn ambitie voor toegankelijke stations voor álle reizigers: 392 van de 400 stations hebben nu een drempelvrije route naar de perrons.’

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt door aannemer K_Dekker aan het station. Men kan nu met de lift naar de reizigerstunnel om vanaf daar de andere lift naar het perron te nemen. ‘Treinstation Driehuis is belangrijk voor de bereikbaarheid van de regio, met de komst van de liften is de gemeente Velsen weer een stukje toegankelijker voor iedereen’, geeft wethouder Mobiliteit Bram Diepstraten aan.

Reizigerstunnel weer open.

Tijdens de werkzaamheden werd de liftschacht bij het perron vooraf gebouwd en afgelopen zomer met een grote kraan geplaatst. Een echt precisiewerk waarbij alles klopte. De lift bij de hoofdingang is afgelopen maanden geplaatst. Gedurende de werkzaamheden is de reizigerstunnel tijdelijk afgesloten geweest. De tijdelijke omleiding is inmiddels verwijderd en iedereen kan weer normaal gebruik maken van de tunnel.

Opknapbeurt voor station.

Naast de bouw van de twee liften is het 60 jaar oude station flink opgeknapt door ProRail. Er zijn doorzichtige overkappingen geplaatst die zorgen voor een frisse aanblik. Ook het meubilair op de perrons is aangepakt. Banken en afvalbakken zijn vernieuwd en de abri is vervangen door een mooie, moderne variant die helemaal past de nieuwe uitstraling.

Toegankelijke stations en Sprinters.

Naast de 193 stations waar NS Reisassistentie wordt aangeboden aan reizigers met een beperking, zijn sinds de nieuwe dienstregeling, die op 12 december van start is gegaan, alle NS Sprinters voorzien van een rolstoeltoegankelijk toilet en schuiftredes. Zo kunnen reizigers met een beperking en reizigers met een kinderwagen, zware koffers en fietsen makkelijker reizen.

Station Driehuis vernieuwd

193 stations met NS Reisassistentie.

‘Met de komst van de nieuwe liften introduceren wij NS Reisassistentie voor reizigers met een beperking die van of naar station Driehuis willen reizen. Dit jaar worden weer 25 stations voorzien van deze service. De teller staat ondertussen op 193 stations waar dit wordt aangeboden,’ vertelt Irma Winkenius, regiodirecteur NS.

Nederlandse Spoorwegen

Deel dit bericht via: