Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen presenteert nieuw seizoen in Haventheater IJmuiden

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen sluit op 1 augustus tijdelijk de deuren wegens een verbouwing. Als het theater aan de Groeneweg in IJmuiden heropent, is het uitgebreid met een extra theaterzaal, een aparte filmzaal, een theatercafé en drie dans- en muziekstudio’s.

In afwachting van de heropening lanceert het Velsense theater in samenwerking met gemeente Velsen dit najaar in voormalig Tenniscentrum IJmuiden een vervangend theater: Haventheater IJmuiden. De grote sporthal op weg naar het IJmuidense strand wordt met het zaalinterieur van het theater en een aanzienlijk deel van de bijbehorende theatertechniek omgetoverd tot een theater- en filmambiance voor ruim 650 bezoekers.

Het nieuwe theaterseizoen 2024-2025 in het Haventheater wordt op donderdag 4 juli om 12.00 uur via de website van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen bekend gemaakt. Theater- en filmliefhebbers hoeven komende seizoenen, ondanks de sluiting, niets te missen. Sterker nog, ze krijgen iets extra’s. Niemand minder dan cabaretdiva Brigitte Kaandorp liet ook háár oog op het Haventheater vallen en presenteert daar exclusief vanaf eind oktober tot en met december dit jaar een grote kerstshow. Kaartverkoop voor dit spektakel start in september.

In de voetsporen van Kaandorp staat een indrukwekkende lijst professionele theatermakers gepland die in het Haventheater act de présence geven. Van cabareticonen zoals Daniël Arends, Peter Heerschop & Viggo Waas, Vlamousse, Kiki Schippers en Ton Kas, tot toneellegendes als Anne Wil Blankers en Hans Croiset. Geniet van theater- en muziekshows van onder anderen Karin Bloemen, Jandino en Slagerij van Kampen. Laat je meevoeren door tribute acts van Elton John, ABBA, Bee Gees, Tina Turner, Dire Straits en BZN. Mis ook de bijzonder Engels/Australische dinershow Faulty Towers niet.

Naast professioneel theater brengt Stadsschouwburg & Filmtheater ook de filmprogrammering in het Haventheater onder. In de vertrouwde en sfeervolle omgeving zoals filmbezoekers die kennen. Ook een groot aantal Velsense lokale makers presenteren hun jaarlijkse uitvoeringen in het Haventheater.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen presenteert nieuw seizoen in Haventheater IJmuiden

Praktische informatie.

De bekendmaking van het complete programma voor het theaterseizoen 2024-2025 vindt plaats op donderdag 4 juli om 12.00 uur. De kaartverkoop start een week later, op donderdag 11 juli om 12.00 uur. Beide zijn beschikbaar via www.stadsschouwburgvelsen.nl. Haventheater IJmuiden is gevestigd in het voormalige tenniscentrum aan de Dokweg 43 in IJmuiden.

Deel dit bericht via: