Sportvissers gaan vuil opruimen aan het Noordzeekanaal

Sportvissers gaan onder het motto Vang 5 vrijwillig zwerfvuil opruimen langs het Noordzeekanaal op vrijdag 22 oktober vanaf 18.00 uur. Gewapend met vuilniszakken en vuilgrijpers gaan sportvissers rotzooi langs het Noordzeekanaal opruimen. In eerste instantie zouden de sportvissers de Noordpier gaan opruimen, maar vanwege de weersvoorspellingen wijken ze uit naar de oevers van het Noordzeekanaal.

Vang5.

Met de Vang5-campagne roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat sportvissers gaan vissen rond hun stek vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen.
Door voortaan standaard wat zwerfvuil mee te nemen tijdens of na het vissen, maken en houden we samen de waterkant schoon. Sportvisserij Nederland doet met Vang5 een beroep op alle sportvissers en neemt het opruimen ook mee in al haar éigen activiteiten van viswedstrijden tot jeugdvisevenementen.
Stichting Nederland Schoon, de belangrijkste partner van de Vang5-campagne en faciliteert de toolkit met schoonmaakmaterialen die sportvissers kunnen bestellen via www.vang5.nl.

Deze opruimactie op vrijdag 22 oktober is een samenwerking tussen IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging (IJZVV), Sportvisserij Nederland en Sportvisserij MidWest Nederland en met medewerking van de Gemeente Velsen.

Sportvissers gaan vuil opruimen aan het Noordzeekanaal

Wil je helpen opruimen?

Bel of WhatsApp dan even naar (0251) 318 882 of stuur een mail naar info@smwn.nl.

Deel dit bericht via: