Sinterklaas toch met pakjesboot naar IJmuiden

Stichting Sint Nicolaas Comité IJmuiden heeft Sinterklaas gesproken en samen vonden zij dat na twee jaar afwezigheid de traditionele aankomst met de boot aan de Loswalkade niet kon ontbreken. Bij de mooiste dag van het jaar hoort immers een warm onthaal aan de kade voor Sint en Piet!

Het comité heeft de handen uit de mouwen gestoken en in samenwerking met sponsoren en de Evenementenafdeling van Gemeente Velsen ervoor gezorgd dat de Pakjesboot op 12 november toch kan aanmeren! Dit betekent dat de Pakjesboot vanaf 12.00 uur kan worden verwacht aan de Loswalkade.

Om 13.00 uur rusten Sint en Piet even uit, waarna het programma rond 13.10 uur weer verdergaat op het Kennemerplein. Het feest daar duurt tot ongeveer 14.00 uur, waarna het gezelschap lopend via het Marktplein en langs de winkels aan de Lange Nieuwstraat richting Plein 1945 zal vertrekken om het plein als vanouds op stelten te zetten. Rond 16.00 uur eindigt de intocht.

De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren, BIZ Kennemerlaan, BIZ Centrum IJmuiden en Winkelstichting Plein 1945.