Schrijfster Conny Braam geeft lezing op Havenfestival

Schrijfster Conny Braam geeft tijdens het Havenfestival IJmuiden zowel op zaterdag en zondag een gratis lezing. In de historische Ymuiden Stores vertelt zij over haar nieuwe boek De revolutie van Pelle, maar ook over haar liefde voor IJmuiden.

Conny Braam geniet vooral bekendheid door de trilogie over de geschiedenis van haar woonplaats IJmuiden. In 2000 verscheen ‘De woede van Abraham’ over de lotgevallen van de kanaalgravers die onder barre omstandigheden het Noordzeekanaal moesten graven. Daarna verscheen ‘De onweerstaanbare bastaard’ over de Eerste Wereldoorlog waarin de havenplaats niet alleen strijdtoneel werd van de oorlogvoerende landen maar ook een goudmijn bleek te zijn voor vele reders, vishandelaren en gelukzoekers, terwijl er voor de arme vissersfamilies nog geen haringkop te krijgen was. Het derde deel ‘Het schandaal’ is gebaseerd op de beruchte Velser Affaire, waarin verzetsstrijders en collaborateurs tegenover elkaar kwamen te staan.

Pelle.

Afgelopen februari verscheen ‘De revolutie van Pelle’ gebaseerd op onder andere het leven van Keet Pelle die in de tweede helft 19e eeuw een kroeg dreef in het oude IJmuiden en, net als veel kanaalgravers en andere uitgestotenen, in de ban raakte van de sociaal revolutionaire leider Domela Nieuwenhuis die het volk opriep tot strijd voor algemeen stemrecht en betere leefomstandigheden.

Tickets.

De lezingen zijn zaterdag om 13.30 uur en op zondag om 15.00 uur. De organisatie verwacht veel belangstelling en raadt iedereen aan vooraf een ticket te reserveren via deze link. Met dank aan Citymarketing Velsen | ijmuiden.nl zijn de lezingen gratis toegankelijk.

Conny Braam

Meer info.

Vanaf begin juni is het volledige programma te vinden op havenfestivalijmuiden.nl. Volg Havenfestival IJmuiden ook via Facebook en Instagram.

Deel dit bericht via: