Samenwerken aan een duurzame IJmond

Door haar ligging is IJmuiden een plaats met veel bedrijvigheid vanuit de maak- en onderhoudsindustrie. Ruim een derde van de inwoners is werkzaam in deze sector. Voor de regio en inwoners is het dan ook belangrijk dat we deze industrie op een verantwoorde manier behouden. Hiervoor is vernieuwing nodig. En samenwerking.

Een belangrijk samenwerkingsverband in onze regio is Techport. In dit netwerk zijn meer dan 60 bedrijven, scholen en overheden verbonden. Techport wil ervoor zorgen dat de regio een nog sterkere positie krijgt en een voortrekkersrol speelt op het gebied van vernieuwing en slimme oplossingen zoals digitalisering. Met een aantal oer Hollandse bedrijven is deze regio een trekpleister voor nieuwe bedrijven die hierbij kunnen helpen. Ook wil Techport jongeren enthousiast maken voor techniek, en mensen die goed zijn in techniek aantrekken en hier houden. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan met de vernieuwing die gaande is, helpen we bedrijven ook bij om- en bijscholing.

Maar hoe dan?

Het sleutelwoord is verbinden. Techport zorgt ervoor dat organisaties elkaar vinden en in gesprek gaan. Zo ontstaan nieuwe ideeën. We organiseren inspirerende themabijeenkomsten voor bedrijven en scholen over specifieke technologische onderwerpen. Techport heeft ook een proeffabriek waarin testen worden uitgevoerd zonder de productie te verstoren en zonder risico dat de productielijn beschadigd.

Samenwerken aan een duurzame IJmond

De Koninklijke Marine heeft onlangs bij Techport testen uitgevoerd om te onderzoeken hoe schepen met de nieuwste technologie slimmer onderhouden kunnen worden. Heb je een goed idee … of wil je meer weten, kijk dan op de website van Techport.

www.techport.nl

Deel dit bericht via: