SAFE SIDE ROUTES 2021

Liefhebbers van beeldende kunst, dans, muziek, poëzie en theater kunnen vanaf 1 juli iets heel bijzonders verwachten. Beeldend kunstenaar en initiatiefnemer Salwa Jabli ontwikkelde vijf multidisciplinaire wandelingen rondom de levensthema’s rouw, heimwee, familie, gebed en veiligheid. De wandelingen zijn bedoeld als aanloop naar het grote SAFE SIDE Festival dat zich in 2022 op het Forteiland IJmuiden zal afspelen.

Vijf kunstzinnige wandelingen.

De SAFE SIDES ROUTES zijn vijf kunstzinnige wandelingen rondom die vertrekken vanuit de palm van je hand. Er is zowel een app als een wandelkaart nodig om te ontdekken wat de route brengt. De wandelkaarten zijn te koop via de Stadsschouwburg Velsen zowel online, aan de kassa als telefonisch. De routes lopen dwars door het prachtige natuurlandschap van Velsen, met de poelen, duinen en het helmgras, en voeren ook langs desolate en dichter bevolkte plekken. Onderweg beleven wandelaars kunst die een wisselwerking met de locatie en hun aangaat. Muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst vlechten heden en verleden naadloos door elkaar heen.

De routes zijn als het leven zelf.

Elke route is een ketting van ontmoetingen die alles in één is. Licht, duister, soms grappig, prettig herkenbaar of volkomen onverwacht. Zoals het leven zelf. Elke route heeft een eigen kleur en staat voor één van de levensthema’s. Deelnemers kunnen niet kiezen welk thema ze aangaan.  Bij aankoop kiezen ze daarom voor een kleur. Pas als de routekaart is ontvangen zien ze welk thema hun treft. Het lot bepaalt welk thema hun pad kleurt.

Elk in een ander gebied binnen Velsen.

De SAFE SIDE wandelroutes lopen elk in een ander gebied binnen de gemeente Velsen. De omgeving is bewust uitgekozen bij het thema net als dat de specifieke locaties zijn geselecteerd bij de individuele kunstcomponenten.

Laat je meevoeren door de confronterende en ontroerende kunstfragmenten die verstopt zijn in het land van de gemeente Velsen.

www.safesidefestival.com