Rondje om de Engelmunduskerk

Na alle beperkingen door de coronacrisis kwam er in 2021 weer een Jaarmarkt onder de naam “Rondje om de Engelmunduskerk”. Sindsdien wordt de traditie voortgezet! Al vanaf 1967 wordt op de laatste zaterdag van september de traditionele Jaarmarkt Oud Velsen gehouden. Gelukkig is binnen de huidige coronaregels veel mogelijk: kerkkramen, verhuurde kramen, wederom haring, worst, gebak, koffie, boeken en wat nog meer te bedenken is. Als vanouds.

Bezoekers vinden de kramen in de tuin van de kerk. Op het Kerkplein is er van alles te doen voor de kinderen. Ook de kerk is dan weer opengesteld. Daar is ruimte voor muziek, stilte en het opsteken van een kaarsje. Terug van weggeweest is dit jaar de poffertjeskraam, én de mogelijkheid om op de binnenplaats van de kerk een heerlijke portie poffertjes te eten!

Net als de Jaarmarkt Oud Velsen wordt het Rondje om de Engelmunduskerk gehouden op de laatste zaterdag van september (zaterdag 24 september 2022) en begint om 10:00 uur. De opbrengst is helemaal voor het onderhoud van dit bijzondere monument.

www.dorpvelsen.nl