Regionale werkzaamheden Offshore Wind in zeehaven IJmuiden

In de Vissershaven liggen momenteel 4 pontons aan de Trawlerkade waaraan op dit moment drukke constructiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Wesco IJmuiden BV heeft van Van Oord de opdracht gekregen om deze, en later nog eens vijf andere pontons, plus drie binnenvaartschepen die in Amsterdam liggen, uit te rusten met diverse staalconstructies (161.565 kg staal). Dit om het transport over water van de diverse onderdelen van 89 windturbines ten behoeve van Windpark Fryslan nabij de Afsluitdijk mogelijk te maken.

Om de betreffende staalconstructies op de pontons en binnenvaartschepen te vervaardigen en te monteren maakt Wesco IJmuiden BV, als hoofdaannemer van het project, gebruik van de diensten van 2 overige IJPOS-leden: De Back Metaalconservering BV verzorgt de beschermende coatings op de constructies en Schot Verticaal Transport BV draagt zorg voor alle benodigde hef- en hijsbewegingen.

IJmuiden Port Services bestaat uit een groep dienstverlenende bedrijven in het (open) havengebied van IJmuiden en de havens van Velsen-Noord en Beverwijk (de Pijp) die elkaar waar mogelijk de bal toespelen.

Daarnaast is Buko BV van de partij om alle medewerkers van de betrokken IJPOS-bedrijven ondersteuning te bieden in de vorm van toiletten, schaftlokalen en andere ondersteunende faciliteiten.

Eind maart 2021 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Regionale werkzaamheden Offshore Wind in zeehaven IJmuiden

Sjoerd Wesselius van Wesco IJmuiden BV: ‘Het is toch prachtig hoe wij gezamenlijk omzet en arbeid uit deze opkomende markt in onze havens weten te behouden. Een mooi staaltje van werkgelegenheid die mede in samenwerking met Zeehaven IJmuiden tot stand is gekomen.’

IJpos

Deel dit bericht via: