Rauwe loper krijgt vervolg

Vanaf 29 november gaat Rots Maatwerk in opdracht van de gemeente Velsen starten met het aanbrengen van cortenstalen elementen (“Lineaire Elementen”) bij het Pontplein en langs de Dokweg en de Kromhoutstraat.

Aanleiding.

De cortenstalen elementen hebben een verwijzing naar de zee. De gemeente wil hiermee bereiken dat de route naar het strand van IJmuiden aan Zee duidelijker wordt en beter past bij de rauwe identiteit van IJmuiden. De elementen zijn onderdeel van het project de Rauwe Loper.

Bereikbaarheid en omleidingen.

De aannemer start maandag 29 november met de werkzaamheden aan het Pontplein. Vanaf het Pontplein vervolgt de aannemer zijn werkzaamheden naar de Dokweg. Het laatste element dat geplaatst wordt, is op de Kromhoutstraat nabij de kruising met de Raafstraat. De werkzaamheden duren tot donderdag 24 december, onder voorbehoud van weersomstandigheden. De werkzaamheden worden per locatie uitgevoerd. Dit houdt in dat per locatie het verkeer langs het werk wordt geleid.

Overlast.

De werkzaamheden worden met zorg uitgevoerd, maar enige overlast is helaas niet te voorkomen. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

www.gemeentevelsen.nl