‘Rauwe’ foto-expositie op Havenfestival IJmuiden

IJmuiden is een plek van rauwe schoonheid. Stoer vanwege de haven en industrie. Een unieke plek waar je je ogen uitkijkt. De bedrijvigheid in het havengebied vormde de inspiratiebron voor de foto-expositie ‘IJmuiden Rauw aan Zee‘ die tijdens Havenfestival IJmuiden te zien is op de Trawlerkade.

De expositie telt 18 beelden van leden van Fotokring Polderlicht uit de gemeente Velsen. ‘In januari werden wij benaderd of er belangstelling was om foto’s te maken voor een speciale expositie tijdens het Havenfestival’, vertelt voorzitter Theo Schillemans. ‘Dat doet Polderlicht natuurlijk graag, dus zaten wij al snel om tafel om afspraken te maken met de Havenfestival-organisatie.’ Secretaris Peter van Lieshout vult aan: ‘Het idee was om op zoek te gaan naar rauwe beelden waarin IJmuiden vanuit een niet alledaags perspectief wordt gepresenteerd. Dit was een bijzondere opdracht voor de Polderlichters, met als extra uitdaging het staande posterformaat.’

Citymarketeer Friso Huizinga is enthousiast over het resultaat. ‘Het zijn 18 prachtige beelden die laten zien dat IJmuiden Rauw aan Zee erg fotogeniek is. Producenten van Nederlandse films en series weten dat al een tijdje, maar dankzij de leden van Polderlicht, die allemaal enthousiast aan de slag zijn gegaan met dit project, kunnen we dat tijdens het Havenfestival ook een groot publiek laten zien.’

De foto-expositie is op 25 en 26 juni vanaf 12.00 uur te zien op IJmuiden Rauw aan Zee Plein van Havenfestival IJmuiden. Kijk voor meer informatie op havenfestivalijmuiden.nl.

Fotokring Polderlicht.

Fotokring Polderlicht is een Velsense vereniging van amateurfotografen, die door eigen inbreng en onderlinge interactie elk afzonderlijk lid wil inspireren en motiveren om fotografie als communicatie- en kunstvorm in al haar facetten uit te oefenen. Dit met als doel ieders fotografische kwaliteiten op een hoger niveau te brengen. In 2023 bestaat de vereniging 25 jaar.

De leden komen tweewekelijks bij elkaar in Driehuis om foto’s te bespreken van zowel thema-opdrachten als vrij werk. Ook nodigen zij regelmatig professionele fotografen uit voor een lezing en houden leden presentaties van hun werk of geven uitleg over hun specialisme. De clubavonden verlopen altijd in een gezellige en gemoedelijke sfeer maar wel serieus als het de fotografie betreft.

www.fotokringpolderlicht.nl