Booqi wijst bezoekers de weg

Eind april is begonnen met de verspreiding van de nieuwe IJmuiden Rauw aan Zee-brochure. Deze keer heeft de gemeente Velsen gekozen voor een booqi. Dit zijn handzame kaartjes met op de voorkant verschillende toeristische trekpleisters en op de achterkant een plattegrond van de gehele gemeente. Omdat de booqi’s opgevouwen kunnen worden, nemen bezoekers ze makkelijk mee in hun tas of jaszak en hebben ze altijd nuttige informatie bij zich over Velsen.

Positieve reacties.

Afgelopen week is de verspreiding binnen de gemeente Velsen van start gegaan. De booqi’s zijn heel enthousiast ontvangen en de eerste reacties waren erg positief. Inmiddels liggen ze bij toeristische trekpleisters, de musea, hotels, campings, bed & breakfasts, restaurants, cafés, strandpaviljoens en uiteraard de Felison Cruise Terminal. Ook worden de booqi’s opgehangen in bussen van Connexxion.

Booqi in drie talen.

Het booqi is drietalig. Zowel in het Nederlands, Engels als in het Duits. Ze worden (als de coronamaatregelen dat weer toestaan) in de regio verspreid (o.a. in Haarlem en Amsterdam) op strategische plekken zoals VVV’s en verblijfsaccommodaties. Toeristen zien in één oogopslag wat er zoal te doen is in IJmuiden. Ook wordt uitgelegd welke buslijn bezoekers het beste vanuit Amsterdam of Haarlem kunnen nemen. We maken kenbaar welke stranden er zijn en laten de haven en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zien. Aan de zijkant is een strook aangebracht met verschillende kortingsvouchers voor bijvoorbeeld een gratis kopje koffie na lunch of diner bij restaurants en strandpaviljoens, of verschillende kortingen van onze musea.

Nog voldoende te beleven.

Helaas was tijdens de ontwerpfase van het booqi nog niets bekend over de enorme impact die de coronacrisis met zich mee heeft gebracht. Een aantal evenementen die erin staan vinden helaas geen doorgang meer. Maar evengoed staan er nog genoeg tips in voor bezoekers om ontspannende en avontuurlijke dagen te beleven in onze mooie gemeente.

Zou jij voor je bedrijf graag ook een stapel booqi’s willen hebben om uit te delen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar rauwaanzee@velsen.nl. Dan zorgen we dat je ze zo snel mogelijk krijgt.