Presentatie boekje Beelden van Velsen

Wethouder Jeroen Verwoort kreeg uit handen van Henk van den Bosch (lid Kunstcommissie) het boekje Beelden van Velsen op Plein 1945. Het is een update van een eerder verschenen boekje (1987) waarin alle beelden staan genoemd die eigendom zijn van de gemeente Velsen. Verwoort: ‘Ik ben erg blij met het werk dat is gestoken om dit boekje weer up to date te maken en het is tegelijkertijd een mooie inventarisatie met oude, maar ook met nieuwe kunstwerken in onze openbare ruimte.’

Oude en nieuwe kunstwerken.

Medewerker kunstzaken Erna Muntendam en de leden van de Kunstcommissie hebben zich de afgelopen jaren gebogen over het nieuwe boekje. Zij verzamelden hiervoor nieuw materiaal over oude en nieuwe kunstwerken. Er zijn werken verdwenen, verplaatst en er zijn ook nieuwe werken bij gekomen. Ook zijn bijna alle illustraties vernieuwd. Naast dit boekje krijgt de komende maanden ook de website www.beeldenvanvelsen.nl een update, waardoor alle werken beter te vinden zijn.

Nieuwe werken.

De nieuwe werken die in dit boekje staan zijn onder meer: FUGA van Herbert Nouwens, As above so below – streetart van Bier en Brood in het havengebied, Expanding territory van Paul van Osch en 00:00:17:05 van Roland Schimmel. Verplaatste werken: De ontmoeting van Victor de Beijer en Noch einmal van Henk Visch. Oudere werken, maar nu wel opgenomen: Geveldecoraties van Piet Zwaanswijk, De schooljongen van Huib de Ru en Tempel van Nout Visser.

Beelden van Velsen

Hoe kom ik aan dit boekje?

Het boekje is vanaf medio volgende week digitaal te downloaden via www.beeldenvanvelsen.nl, www.velsen.nl en de gelijknamige Facebookpagina’s. Verder verschijnt het in een zeer beperkte oplage in druk. Er kan 1 exemplaar per persoon worden aangevraagd via kunst@velsen.nl. Toezending kan enige tijd in beslag nemen, gezien de naderende feestdagen. Voor inwoners die niet over een computer beschikken liggen er enkele exemplaren bij de infobalie van het gemeentehuis.

Deel dit bericht via: