Prentenboek cadeau-actie succes voor de VoorleesExpress

De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes; klanten van de Read Shop in IJmuiden hebben maar liefst 82 prentenboeken van “Ik zou wel een kindje lusten” aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Voor € 2,50 waren de boeken te koop bij de Read Shop. Wie er eentje extra kocht doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen. Met speciale dank aan Bianca de Niet, die door haar inzet er zo’n succes van maakte.

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis of wanneer dit niet mogelijk is, digitaal. Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende bedankt alle klanten die een prentenboek van “Ik zou wel een kindje lusten” hebben gedoneerd. “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin.

De missie van de leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. De ReadShop heeft zich hard gemaakt voor deze mooie missie en besloten de gedoneerde boeken te schenken aan de VoorleesExpress Velsen. “Met de VoorleesExpress Velsen willen we ouders en kinderen laten ervaren hoe leuk lezen en taal is.” aldus Nadine van Oostende. “Ik was dan ook super enthousiast toen Paul akkoord ging om de boeken van deze campagne aan ons te doneren!”

Lijkt het je ook wat om voorlezer te worden bij VoorleesExpress Velsen? Kijk dan op de website van Bibliotheek Velsen.

www.bibliotheekvelsen.nl