Pionieren in IJmuiden

Droom je ervan om je eigen droomhuis te ontwerpen en te bouwen? Zelf je handen uit de mouwen te steken en de uitdaging aan te gaan? Dan is er goed nieuws! De gemeente heeft namelijk twee nieuwe locaties aangewezen voor het project Pionieren in IJmuiden.

Het project begon in 2015 met drie zelfbouwlocaties in het Jan Ligthartgebouw in IJmuiden, aan het Snippenbos in IJmuiden en aan de Van den Vondellaan in Driehuis. Deze keer gaat het om 17 zelfbouwkavels aan de Van Diepenstraat in Velsen-Noord en 14 kavels aan de Lagersstraat in IJmuiden. De inschrijving voor beide locaties start op maandag 9 november om 9.00 uur via www.pioniereninijmuiden.nl. Vanaf dat moment kunt u het inschrijfformulier invullen en indienen met uw DigiD. De prijzen en kavelpaspoorten zijn te vinden op de website, zodat u zich in alle rust kunt oriënteren. Er is al een zelfbouwkavel voor € 60.000,-. Inschrijven kan tot en met 22 november.

Op dinsdag 1 december vindt de kavelverkoopdag plaats. Op volgorde van de loting krijgen inschrijvers die dag de mogelijkheid een kavel te kiezen en te kopen. In verband met de coronamaatregelen wordt er geen bijeenkomst georganiseerd. De kavelverkoopdag wordt daarom verdeeld in tijdvakken van een half uur. Op www.watkostbouwen.nl kunnen inschrijvers eenvoudig de kosten van de bouw van hun droomhuis berekenen.

Pionieren in IJmuiden

De afgelopen jaren hebben meerdere mensen hun eigen droomhuis gebouwd dankzij Pionieren in IJmuiden. ‘Daar is creativiteit én lef voor nodig’, zegt Sebastian Dinjens, wethouder ruimtelijke ontwikkeling. ‘Want zelf een huis ontwerpen en bouwen gaat nu eenmaal niet zonder slag of stoot. Ik hoop dat alle inschrijvers een kavel naar wens kunnen uitkiezen. En ik weet zeker dat Velsen er met deze twee nieuwe locaties weer prachtige droomhuizen bij krijgt.’

www.pioniereninijmuiden.nl

Deel dit bericht via: