Pentacon nieuw lid Amsterdam IJmuiden Offshore Ports

Ingenieursbureau Pentacon is per 1 januari als lid van de vereniging Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) toegetreden. Het Haarlemse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en leveren van special tooling voor onder andere de offshore industrie, zware industrie en de ruimtevaartindustrie. Met deze specialisatie is Pentacon een waardevolle toevoeging voor de overige tachtig leden van AYOP.

Multidisciplinair ingenieursbureau.

Damy van Nuissenburg, directeur Pentacon: “Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om de AYOP-leden en de regio Amsterdam en IJmond te ondersteunen met duurzame, veilige en verantwoorde technische oplossingen. Denk hierbij aan analyse en tooling ontwerp voor commissioning, onderhoud en decommissioning.”
Pentacon is een in 2000 opgericht multidisciplinair ingenieursbureau met haar roots in de werktuigbouw. De basis van de organisatie ligt in een flexibele organisatie met hoog gekwalificeerde bezetting en de juiste middelen om adequaat in te spelen op vragen uit de markt. Zo beschikt het bedrijf inmiddels over een eigen R&Idea Facility waar ideeën getest en prototypes gebouwd worden en heeft het een gespecialiseerde afdeling die zich bezighoudt met material handling door middel van autonome voertuig projecten.

Pentacon nieuw lid AYOP

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports voor de regio.

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports is een vereniging van bedrijven en overheden in de regio Noordzeekanaalgebied die zich richten op de offshorewinning van gas & oil en windenergie. Een van de taken is om de regio nationaal en internationaal als dé vestigingsregio voor windenergie te promoten. Met een sterke focus op offshore wind onderhoud (inclusief kabellogistiek), boorprojecten voor gasexploratie, aanpassingen en onderhoud aan werkschepen en platforms, en ontmanteling van offshore constructies en schepen. Daarnaast ondersteunt Amsterdam IJmuiden Offshore Ports haar leden bij het vinden van innovatieve business kansen in de totale offshore sector. Amsterdam IJmuiden Offshore Ports stimuleert met onder andere ledenbijeenkomsten samenwerking en kennisuitwisseling tussen de leden.

www.ayop.com
www.pentacon.nl

Deel dit bericht via: