Parkeerbijdrage voor niet-leden Natuurmonumenten

Jaarlijks genieten honderdduizenden mensen van de natuur en cultuurhistorie in de duingebieden van Natuurmonumenten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Daarmee behoren die gebieden tot de drukst bezochte natuurgebieden van Natuurmonumenten. Om al deze bezoekers goed te kunnen ontvangen zijn er voorzieningen zoals bankjes, routes, wandelpaden en parkeerplaatsen. Het onderhoud van de natuurgebieden en deze voorzieningen is kostbaar. Om de kosten hiervoor eerlijker te verdelen, vraagt Natuurmonumenten aan bezoekers die geen lid zijn van de vereniging vanaf 1 april een parkeerbijdrage. Op die manier draagt iedereen die van Koningshof, Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen komt genieten bij aan het behoud ervan. Leden dragen al bij via hun lidmaatschap en parkeren daarom gratis met hun ledenpas.

Parkeerbijdrage is bijdrage aan de natuurgebieden.

‘Veel van onze bezoekers zijn zich niet van bewust van het feit dat het beheer van natuur, erfgoed en recreatieve voorzieningen, zoals parkeerplaatsen, wandelpaden, bankjes en het snoeien van bomen kostbaar is’, zegt interim-gebiedsmanager Michelle Osterhaus. ‘Natuurmonumenten is een vereniging die zelf inkomsten moet vinden en de subsidies die wij ontvangen dekken niet alle kosten. Daarom zijn wij super dankbaar voor onze leden die ons, vaak vele jaren aaneengesloten, met hun lidmaatschap ondersteunen om de natuur te beschermen, beheren en behouden. We vinden het belangrijk dat iedereen die van deze mooie gebieden met haar prachtige uitzichten, bossen en duinen komt genieten ook bijdraagt aan het behoud ervan. Daarom gaan we niet-leden een parkeerbijdrage vragen. Kom je op de fiets of wandelend? Dan hoef je geen parkeerbijdrage te betalen.’

Gratis parkeren voor leden.

Leden van Natuurmonumenten parkeren gratis door middel van de QR-code op hun ledenpas. Natuurmonumenten verwacht de parkeerplaatsen op 1 april gereed te hebben. Daarna volgt een proefperiode van een maand waarin nog niet gehandhaafd wordt. De eerste dagen zullen er vaak boswachters aanwezig zijn voor hulp en uitleg.

www.np-zuidkennemerland.nl