Organisatoren Dorpsfeest Santpoort laten zich niet kisten

Vanwege corona is het voor veel organisaties heel lastig om op dit moment grote evenementen te organiseren waar traditiegetrouw veel publiek op af komt. Toch valt er tussen 31 juli en 7 augustus her en der in Santpoort nog aardig wat te beleven. De organisatoren van Dorpsfeest Santpoort – in de volksmond: de Santpoortse feestweek –   laten zich niet kisten.

Kortebaan op RTV Seaport.

Helaas zijn de traditionele kortebaandraverij en de kermis afgeblazen. Toch kunnen liefhebbers van de kortebaandraverij aan hun trekken komen. De paarden komen dit jaar namelijk in actie op de langebaan in Emmeloord en beelden van de wedstrijden worden uitgezonden door de lokale omroep RTV Seaport.

Afgeslankt maar leuk programma.

Op het aangepaste feestweekprogramma staan verder de rijtuigendag, wandelen, footgolf, petanque, ringsteken voor kinderen op de fiets, mediteren, hardlopen, kortebaandraverij, een ’step-contest’ en buikschuiven (uitsluitend voor kinderen). Een aantal paardenevenementen is vervangen door één puzzeltocht voor paarden en ruiters.

Bekijk voor het gehele programma de website van Dorpsfeest Santpoort.

‘Bestuur heeft het maximale gedaan’.

Het bestuur sluit het programma af met een positieve noot ondanks alle maatregelen. ‘Het mag duidelijk zijn. Het wordt geen Dorpsfeest Santpoort zoals u gewend waa. Maar het bestuur heeft het maximale gedaan om toch nog elke dag iets volgens de covidveiligheidsrichtlijnen voor het dorp te kunnen organiseren. Het bestuur wenst u – ondanks de beperkingen – een gezellig en veilig Dorpsfeest Santpoort en is ervan overtuigd dat dat ook kan als iedereen de 1,5 meter maatregel naleeft!’

Organisatoren Dorpsfeest Santpoort laten zich niet kisten

Online inschrijven en geen publiek.

De geplande activiteiten zijn onderhevig aan een aantal regels en maatregelen. Zo kunnen deelnemers zich alleen vooraf online inschrijven voor de activiteiten via dorpsfeest-santpoort.nl. Bovendien benadrukt het bestuur dat er geen publiek welkom is.

Deel dit bericht via: