Maak jij een opruim-ommetje op zaterdag 20 maart?

Op zaterdag 20 maart is het de landelijke opschoondag. Hier doen we als Velsen enthousiast aan mee! Het is dé dag om op pad te gaan en zwerfvuil op te ruimen. Want als we dan toch een ommetje maken… Waarom maken we er dan niet gelijk een opruim-ommetje van?

Doe jij mee op zaterdag 20 maart? Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, een paar handschoenen en je goede humeur! Help Velsen schoon het voorjaar in!

Waarom meedoen?

Zwerfvuil opruimen is hartstikke leuk! Zeker als je het met één vriend of vriendin of met je gezin doet. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van: wie heeft het meeste zwerfvuil opgeruimd? Of wie heeft het gekste voorwerp gevonden? Daarnaast zijn mensen blijer en positiever in een schone buurt. En misschien wel het belangrijkste: een schoon Velsen is beter voor het milieu.

Meedoen als organisatie, sportclub of school?

We hebben een communicatietoolkit opgesteld voor partners die ook gaan voor een schoon Velsen. Deze kun je hier downloaden: www.velsen.nl/opschoondag.

Coronamaatregelen.

Zwerfvuil opruimen kan prima binnen de huidige coronamaatregelen. Zorg ervoor dat je alleen gaat, met je eigen huishouden, of met één vriend of vriendin. Gebruik daarnaast een grijpstok of handschoenen om het zwerfvuil op te ruimen. Is het ergens te druk? Ga dan naar een andere plek. Blijf thuis als je klachten hebt.