Ontdek Velsen op 12 september

Op zondag 12 september organiseert Citymarketing Velsen | .IJmuiden een nieuw evenement dat de parels van onze gemeente met elkaar verbindt. Culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven laten tijdens Ontdek Velsen zien wat wij in tijden van corona (grotendeels) hebben moeten missen.

Een nieuw evenement voor bewoners en bezoekers.

‘Door de coronamaatregelen is het nog steeds onduidelijk hoe de rest van het jaar er precies uit gaat zien’, zegt citymarketeer en initiatiefnemer Friso Huizinga. ‘Wij willen graag perspectief bieden en organiseren daarom aan het einde van de zomer een nieuw evenement voor bewoners en bezoekers van de gemeente Velsen. Het doel is om deze groepen te laten (her)ontdekken wat onze veelzijdige gemeente allemaal te bieden heeft. Maatregelen of niet, want dit kan ook coronaproof.’

Ontdek Velsen lopend of met de fiets.

Bewoners en bezoekers kunnen op de fiets of lopend een rondje langs de parels van Velsen maken. Van de schouwburg tot de horeca en van de musea tot de maakindustrie. Deelname is gratis. Ontdek Velsen vormt tevens de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021. Het doel is dat minstens 30 locaties een unieke, eenmalige activiteit aanbieden. De deelnemers hebben dan echt iets te kiezen.

Aanmelden verplicht.

Om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan vanaf 20 augustus via ijmuiden.nl/ontdekvelsen. De ontdekkingstocht door Velsen duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Ontdek Velsen op 12 september

Twee fietsroutes met QR-codes.

Vooruitlopend op Ontdek Velsen zijn er twee gratis fietsroutes langs een aantal culturele parels en toeristische attracties in de gemeente Velsen. De route is te vinden op ijmuiden.nl/ontdekvelsen. Bij elke locatie kan een QR-code worden gescand waarmee deelnemers een video kunnen zien waarin iets wordt verteld over de locatie. De fietsroute is bedacht en gemaakt door Koel Creative Productions uit Driehuis.

Deel dit bericht via: