Ontdek deze Beleefweek de magie van de herfst in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert in de herfstvakantie van 15 t/m 23 oktober voor de derde keer de Beleefweek. Een week vol buitenactiviteiten die samen met lokale ondernemers onder de vlag van het Nationaal Park worden georganiseerd. Activiteiten voor culinaire genieters, wandelaars, gezinnen met kinderen en meer.

De Beleefweek.

Het Nationaal Park telt ruim 50 ondernemers die de IVN cursus Gastheer van het Landschap hebben gevolgd en zich gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland mogen noemen. Deze gastheren en gastvrouwen kunnen bezoekers de mooiste plekjes wijzen en bijzondere verhalen over het gebied vertellen. Tijdens de Beleefweek organiseren zij samen met het Nationaal Park bijzondere activiteiten voor iedereen. Denk aan een kinderrondleiding door de ruïne van Brederode, een zintuigenwandeling, paddenstoelenspeurtochten, culinaire excursies, een Wilde Buitendag bij Duin en Kruidberg, excursies langs de bunkers in de duinen, wandelingen en meer.

Ontdek de magie van de herfst.

Dit jaar is het thema van de Beleefweek: Ontdek de magie van de herfst. ‘Het doel van de Beleefweek is om samen met de gastheren bezoekers te laten ervaren wat Nationaal Park Zuid-Kennemerland zo bijzonder maakt. Er is genoeg te ontdekken in en ook rondom het Nationaal Park ’, vertelt Gwen Pellinkhof, Coördinator Communicatie & Educatie Nationaal Park Zuid-Kennemerland. ‘Na twee pittige jaren, door de Coronacrisis, kunnen we deze keer voor het eerst de Beleefweek vieren zoals hij bedoeld is vol activiteiten voor jong en oud. Het is een week van en voor de gastheren en –vrouwen van het Nationaal Park’, vervolgt Pellinkhof.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is één van de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is. Het Nationaal Park is in 1995 ontstaan uit een samenwerkingsverband van de terreinbeheerders Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, PWN, particuliere eigenaren, IVN Natuureducatie, de omliggende gemeenten Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Velsen en de provincie Noord-Holland.

Dit samenwerkingsverband richt zich op de bescherming en natuurontwikkeling van dit bijzondere duingebied en cultuurhistorisch erfgoed. Daarnaast wil het Nationaal Park dat omwonenden en bezoekers de natuur en cultuurhistorie kunnen beleven en meer leren over alles wat er in het gebied leeft.

www.np-zuidkennemerland.nl