Noordzeevis uit IJmuiden doneert rode poon aan Leger des Heils

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden heeft 300 kilo rode poon gedoneerd aan het Leger des Heils in Amsterdam. De vis wordt door het werkbedrijf 50|50 Food verwerkt in de maaltijden voor de circa 700 mensen die dagelijks steun vinden bij de goodwillcentra in de hoofdstad.

Voorzitter Tim van Zeben reed vlak voor Kerstavond naar Amsterdam-Noord om de vis te overhandigen aan Chiel Naber en Peter Lauffer van 50|50 Food. Hier doen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op. ‘Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk een steentje bij te dragen’, aldus Van Zeben. ’Door corona hebben vooral kwetsbare mensen het extra zwaar. Daarom hebben wij besloten het Leger des Heils, dat zich inzet voor mensen die dak- of thuisloos zijn, voor probleemgezinnen en voor ouderen die sterk geïsoleerd leven, te ondersteunen met een donatie van Noordzeevis uit IJmuiden.’

In overleg met de coördinator van 50|50 Food is gekozen voor rode poon. Deze vissoort bevat veel voedingsstoffen en is dus erg gezond. Poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Noordzeevis uit IJmuiden

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden zet zich samen met vijftig ambassadeurs en Citymarketing Velsen | .IJmuiden in voor de promotie voor verse vis uit IJmuiden.

Meer weten? Kijk op www.noordzeevisuit-ijmuiden.nl.

Deel dit bericht via: