Week van lezen en schrijven

Week van lezen en schrijven

De Bibliotheek Velsen en de gemeente Velsen streven naar duidelijke taal in manier waarop ze de Velsenaren informeren.
VSV

VSV

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen.
Ruïne bewoond met vikingen

Ruïne bewoond met vikingen

Zaterdag 27 en zondag 28 augustus is er een Ruïne Bewoond met Vikingen. Op het Voorhof hebben zij hun kampement opgeslagen.
Duikteam IJmond

Duikteam IJmond

Velsen vertegenwoordigt een diversiteit aan sporten en het aantal gepassioneerde vrijwilligers, dat de verenigingen draaiende houdt, is uniek te noemen.
1 september de eerste editie van de Kist Cup

1 september de eerste editie van de Kist Cup

Op 1 september organiseren Telstar en De Graafschap - in samenwerking met Unibet - de eerste editie van de Kist Cup. Deze wedstrijd is een ode aan de legende van beide clubs, Simon Kistemaker.
De Groene Leeuwen

Op naar een energieneutraal voetbalstadion

‘Ons doel? We willen dat het BUKO Stadion binnen tien jaar energieneutraal is’, zegt Steef Hammerstein, penningmeester van de Stichting De Groene Leeuwen.
De schatten van Santpoort

De schatten van Santpoort

Wie wel eens door Velsen fietst of wandelt, zal de bruin-witte bordjes vast gezien hebben. Maar ben je ze ook gevolgd?
Eerste 'waterstoftankstation' komt in IJmuiden

Eerste ‘waterstoftankstation’ komt in IJmuiden

In de haven van IJmuiden is onlangs de eerste waterstof bunkervergunning verleend. Met deze vergunning kan Windcat Workboats de Hydrocat 48 met waterstof bunkeren.
Op zoek naar het Oer-IJ en de Romeinen

Op zoek naar het Oer-IJ en de Romeinen

De naam Oer-IJ spreekt tot de verbeelding. Deze meest noordelijke tak van de Rijn stroomde ooit vanuit Amsterdam via Velsen naar de kust bij Castricum.

‘Ommetje van de maand’ door IJmuiden Rauw aan Zee

De bloggers van Westphil Wandelt lopen elke maand een route van Wandelnetwerk Noord-Holland en schrijven daar een leuk verslag met prachtige foto’s over. Dit heet het 'Ommetje van de maand'. Deze maand wandelden zij door IJmuiden Rauw aan Zee. 

Southwind Raptor bezorgt Nederland eerste interlandzege

Nederland heeft de eerste officiële kortebaaninterland gewonnen. Southwind Raptor en Marco Spin zegevierden in Santpoort en versloegen daarmee niet alleen hun landgenoten, maar ook de gasten uit België.
Tussen de bomen en buizerds

Tussen de bomen en buizerds

Eigenlijk ís het bos de camping. Kampeerterrein Schoonenberg in Velsen-Zuid is een kleine groene oase, maar wel met alle voorzieningen van de Randstad om de hoek.

Eerste officiële kortebaaninterland Nederland-België

In Santpoort staat donderdag de eerste officiële kortebaaninterland tussen Nederland en België op het programma. Acht paarden van eigenaren uit ons land nemen het op tegen acht deelnemers van onze zuiderburen. De eerste start in de Hoofdstraat valt omstreeks 13.30 uur.
Voor en door mountainbikers

Voor en door mountainbikers

Vlak voor het buitensportseizoen losbarst, wordt er op het mountainbikeparcours in Spaarnwoude hard gewerkt door vrijwilligers.
100 jaar RKVV Velsen

Viering 100 jaar RKVV Velsen begint op 12 augustus

Op 14 augustus 2022 bestaat RKVV Velsen 100 jaar!! Een geweldige mijlpaal die een seizoen lang wordt gevierd. De festiviteiten starten in het weekend van 12, 13 en 14 augustus.

Beach Inn is duurzaamste strandpaviljoen van Nederland

Beach Inn is uitgeroepen tot duurzaamste strandpaviljoen van Nederland. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens de landelijke Strandverkiezingen in het Zeeuwse Vrouwenpolder. De eigenaren Peter en Sylvia zetten zich al jaren in voor duurzaam ondernemen op het IJmuiderstrand.
Samenwerking in de Velsen Valley

Samenwerking in de Velsen Valley

M’Barek Ben Addi van LatinVillage merkt aan alles dat mensen weer zin hebben in een feestje. De organisatie achter het tweedaagse festival in de Velsen Valley bereidt zich voor op ongekende editie.

Santpoort na drie jaar weer klaar voor ouderwets dorpsfeest

Van 30 juli tot en met 6 augustus kunnen we eindelijk weer genieten van de moeder aller dorpsfeesten! Want zo kan de jaarlijkse feestweek in Santpoort gerust worden genoemd.