Nieuwe audiotour in Zee- en Havenmuseum

Zaterdagmiddag 29 januari opent het Zee-en Havenmuseum weer de deuren voor bezoekers. Traditiegetrouw, op de laatste zaterdag van de maand, draaien deze middag de motoren in de motorenhal. Nieuw is een bijzondere audiotour. Geen saaie of slaapverwekkende stemmen, maar Brigitte Kaandorp, Jack Spijkerman, Hans Klok, Olga Commandeur, Pieter de Waard en Cor Oudendijk zijn te horen, BNers met een bijzondere band met IJmuiden.

Brigitte Kaandorp neemt de bezoekers vanaf de receptie mee op een historische luistertour door 3 zalen. De anderen vertellen een memorabel scheepsverhaal waarvan de modellen te zien zijn in het museum. Alle verhalen zijn met een smartphone met koptelefoon of oordopjes te beluisteren door een qr code te scannen bij het object. Koptelefoons en smartphones zijn ook te leen bij de receptie van het museum.

De expositie “IJmuiden van badplaats tot cruiseport’ loopt nog t/m 15 mei.
De expositie ‘125 jaar papier maken in Velsen’ is verlengd t/m 6 maart.

Het museum is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Op de website zeehavenmuseum.nl staan alle actuele bezoekregels, openingstijden en verdere informatie. Reserveren voor een museumbezoek wordt aanbevolen en kan ook via de website. De museumkaart is geldig.