Nieuwe haventour IJmuiden – Amsterdam v.v. inclusief bezoek aan SHIP

Het Noordzeekanaalgebied heeft er een toeristische attractie bij: een haventour van IJmuiden naar Amsterdam en terug inclusief ontvangst en rondleiding in SHIP. De eerste vaart vindt plaats op zaterdag 28 augustus a.s. en begint in het Sluis Haven Informatie Punt met een gratis consumptie en korte rondleiding om 9 uur.

Na een rit per luxe touringcar door het Westelijk Havengebied met eindbestemming Het Scheepvaartmuseum biedt de dagtocht vrije tijd in Amsterdam en optioneel een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Amsterdam-Havenstad. Het arrangement eindigt met een vaartocht op de rondvaartboot River Dream naar het sluishavencomplex in IJmuiden. Inclusief twee gratis consumpties in SHIP en aan boord bedragen de reiskosten € 49,95. Kinderen tot 18 jaar kunnen ‘aanmonsteren’ voor de helft van de prijs.

De dagtour wordt aangeboden door Amsterdam Boat Cruises. Deze rederij introduceerde in juni de nieuwe havenrondvaart Amsterdam in samenwerking met Port of Amsterdam en Amports. De nieuwe haventour IJmuiden-Amsterdam is het tweede initiatief van het bedrijf in samenwerking met deze partijen met als doel de havens aan het Noordzeekanaalgebied in de kijker te spelen. Als het arrangement succesvol is dan keert het terug in het vaste aanbod van Amsterdam Boat Cruises.

Over SHIP.

SHIP geeft bezoekers in de experience een goed beeld van de bouw van Zeesluis IJmuiden in al zijn facetten en vele havenactiviteiten op en rond het Noordzeekanaal. Een nieuw onderdeel van de tentoonstelling is het verhaal over selectieve onttrekking. Een maatregel om verdere verzilting van het Noordzeekanaal tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat een deel van het zoute zeewater dat meekomt met elke schutting van de nieuwe zeesluis, weer terug naar zee wordt afgevoerd. Dit voorkomt dat het water in het Noordzeekanaal te zout wordt en landbouw, natuur en de drinkwatervoorziening daar nadelige gevolgen van ondervinden.