Nienke de Vries wint receptenwedstrijd met zeeduivel

De eerste receptenwedstrijd van Noordzeevis uit IJmuiden is gewonnen door Nienke de Vries uit Heiloo. Van alle inzendingen maakte haar bereiding van zeeduivel met groene asperges de meeste indruk op de jury. De winnares ontving uit handen van Floris van Esterik van Maxima Seafood een waardecheque die zij kan besteden bij één van de 45 ambassadeurs van Noordzeevis uit IJmuiden.

Deelnemers aan de receptenwedstrijd konden in juni een verse zeeduivel ophalen in de haven van IJmuiden. In een video werd uitgelegd hoe zij de vis moesten fileren. Vervolgens konden de deelnemers een foto of video van hun bereiding insturen. Nienke, die tijdens een diner bij een van de visrestaurants in IJmuiden door een vriendin op de wedstrijd was gewezen, koos voor het maken van een video. ‘Nienke heeft naar het oordeel van de jury een zeer compleet en beeldend gerecht aangeleverd. Mooi speels en stapsgewijs uitgelegd en gebruik makend van mooie ingrediënten waarbij de zeeduivel uiteraard de hoofdmoot vormde. Het water liep ons in de mond!’

Een eervolle vermelding was er voor de jongeren van leerwerkbedrijf De Ripper uit Haarlem. Op initiatief van Anja Droog verwerkten zij de zeeduivel tot een vissoep en filet met zeekraal en saffraan. De leerlingen zijn samen met hun docenten uitgenodigd voor een rondleiding in de visafslag van IJmuiden. Na afloop staat er natuurlijk een gebakken visje voor ze klaar.

De volgende receptenwedstrijd vindt plaats in september. Dan staat er schol op het menu. Noordzeevis uit IJmuiden maakt via Facebook en Instagram bekend op welke datum deelnemers een gratis vis kunnen ophalen. Zie ook noordzeevisuitijmuiden.nl.