Nederlands Kampioen mountainbike Milan Vader op Spaarnwoude. Laatste wedstrijd voor vertrek naar Olympische Spelen.

Op recreatiegebied Spaarnwoude worden op 11 juli internationale mountainbikewedstrijden gehouden. Deze gelden voor de XLC 3 Nationscup, een serie wedstrijden waar prof’s en jeugdige talenten elkaar ontmoeten. Meest prominente deelnemer op de startlijst is regerend Nederlands Kampioen Milan Vader. Voor hem wordt dit de laatste wedstrijd om zijn vorm aan te scherpen voordat hij naar Japan voor de Olympische Spelen vertrekt.

Milan Vader werkt momenteel in de publicitaire schaduw van Mathieu van der Poel gestaag aan een erg goede Olympische vorm. In de World Cups mountainbike heeft hij al goede resultaten laten zijn. Vorig jaar won Vader de wedstrijd in Spaarnwoude. De Noord-Hollander Sam de Nijs werd toen in zijn thuiswedstrijd derde achter de Schot Erno McCrae.

Op zaterdag 10 juli is er ook een drie-uursrace voor recreatieve mountainbikers. Deze drie uur kunnen zij solo of als estafetteteam rijden. Het startschot is tevens de opening van de mooie vernieuwde mountainbikeroutes en paden op Spaarnwoude. Ook zijn er mountainbikeclinics voor belangstellenden. Opgeven voor de clinics of de drie-uursrace kan op de website www.mtbfestival.nl.

Mede dankzij de Provincie Noord-Holland is Spaarnwoude volgend jaar, in 2022, de gastheer van het Nederlands Kampioenschap Mountainbike. In een verder verleden was het NK Mountainbike ook al eens in Spaarnwoude. Het NK Mountainbike staat dan gepland voor 23 en 24 juli.

Foto: Arjen Schippers