Musicalvereniging De Jonge Stem

In Velsen valt veel te doen en te beleven. Ook op het gebied van kunst en cultuur. De gemeente telt veel verenigingen met gepassioneerde en enthousiaste vrijwilligers. Een aantal culturele verenigingen en hun vrijwilligers worden hier uitgelicht. Zo ook Ilse Jonker, secretaris bij musicalvereniging De Jonge Stem.

Heb je weleens gehoord van The Wiz, West Side Story of Fame? Bij jeugdmusicalgroep De Jonge Stem wel. De musicalvereniging met 25 enthousiaste leden bestaat uit jongeren vanaf 12 jaar. Ze genieten ervan om op de planken te staan en een leuke show neer te zetten. ‘Elk jaar in januari starten we met de repetities voor de nieuwe musical. Onder leiding van een professioneel artistiek team: regisseur, choreograaf en musicalleider, oefenen onze talenten, zang, dans en toneelspel en werken toe naar het neerzetten van een prachtige musical. Elke zondag repeteert de cast meerdere uren en na 10 maanden oefenen, is het resultaat van deze inspanningen te zien, in twee geweldige voorstellingen’, vertelt Ilse Jonker, secretaris bij De Jonge Stem.

‘De deuren staan open voor nieuwe leden. Zij kunnen proeflessen bij ons volgen. We zijn een stichting, die wordt aangestuurd door een bestuur met een hart voor musicals. We geven jongeren het gevoel dat ze ertoe doen en dat ze bij ons mogen zijn, wie ze zijn. Bij ons is iedereen welkom!’ Vrijdag 18 en zaterdag 19 november speelt De Jonge Stem de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in Stadsschouwburg Velsen.

www.dejongestem.nl

Dit artikel is net als vele andere artikelen terug te lezen in het magazine Ontdek Velsen Nr. 10.