‘MOOI IJMUIDEN’ in het Zee- en Havenmuseum

Vanaf 15 juni laat de foto expositie ‘MOOI IJMUIDEN’ in het Zee- en Havenmuseum werk zien van 15 lokale fotografen opgenomen in de reizende tentoonstelling ‘Rauw aan Zee’ én een kunstproject van Marieke Adrichem, waarin zij met 300 foto’s twaalf maanden IJmuiderslag op beeld heeft vastgelegd.

De lokale fotografen gaan dagelijks op pad om onze veelzijdige gemeente in beeld te brengen. In deze expositie zijn de mooiste beelden en plaatsen vastgelegd. Plaatsen die iedereen ziet en kent, maar die met bijzonder licht, op het juiste moment genomen en vanuit een andere invalshoek, een bijzondere foto opleveren.

De Velsense Marieke Adrichem is beeldend kunstenaar en landschapsarchitect. De rode draad in al haar werk is landschapsidentiteit. Vanaf haar terras aan de IJmuiderslag heeft Marieke een jaar lang dagelijks een foto gemaakt van hetgeen zij op dat moment zag en haar opviel. Dit heeft geleid tot een bijzondere installatie met foto’s die de identiteit van de IJmuiderslag tonen. Van elke maand zijn 25 foto’s in serie opgenomen en alle maanden samen geven een mooi overzicht van deze fantastische plek.

De expositie is van 15 juni tot en met 22 september in het Zee- en Havenmuseum te zien. Het museum is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. In de maanden juli en augustus van woensdag- tot en met zondagmiddag.

www.zeehavenmuseum.nl