Magazine Ontdek Velsen komt er weer aan

Vanaf vrijdag 12 mei valt de elfde editie van Ontdek Velsen weer op de deurmat bij de meeste huishoudens in Velsen. We mogen echt trots zijn op een gemeente die zo groen, innovatief, ondernemend en veelzijdig is. Van de uitgestrekte stranden tot de historische buitenplaatsen en van de bruisende havens tot aan de groene duinen. Maar wat deze gemeente echt bijzonder maakt, zijn de mensen die hier wonen en werken. In dit magazine laten we een aantal van hen aan het woord. Zij delen hun ervaringen, verhalen en passies en vertellen over de vele mogelijkheden die Velsen biedt.

Waarom zijn de bikers van het Rode Kruis zo belangrijk? Waarom is het bezit van een strandhuisje zo geweldig? En waar ligt de oudste dijk van Nederland en is deze nog best goed zichtbaar? Aad Kalkman van de Vrienden van Beeckestijn vertelt wat zijn favoriete plek is op de buitenplaats. Anouk Blok hoopt ondertussen op meer vrouwen in de techsector. En Willem Jonkman werkt in onze haven aan een hele gave innovatieve oplossing voor de tuinbouw. Ook wordt duidelijk dat we bedrijven, die graag een dag willen teambuilden, heel veel te bieden hebben.

Onze gemeente telt verschillende winkelcentra waar winkeliers en horeca-ondernemers iedere dag hun beste beentje voor zetten om klanten en gasten de mooiste producten aan te bieden. Je vindt er lekkere en eerlijke koffie en thee, de fleurigste boeketten, stijlvolle kleding en je kunt er heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Zelfs buiten onze gemeentegrenzen zijn onze producten te vinden. Zoals Noordzeevis uit IJmuiden op de Grote Markt in Haarlem. Daarnaast hebben we drie weekmarkten in Velsen waar we die van Santpoort-Noord uitlichten in ons magazine. Het blad telt 84 pagina’s met zeer uiteenlopende verhalen.

Ontdek Velsen is een uitgave van Citymarketing Velsen. De bezorging wordt verzorgd door vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen. Zij verdienen daarmee een donatie voor het goede doel. Het magazine valt bij iedereen zonder nee/nee-sticker in de bus. Wie het magazine niet heeft ontvangen kan een exemplaar ophalen bij de bibliotheek en bij de lokale horeca. De digitale versie kan worden gedownload via www.ijmuiden.nl/magazine.

Geïnteresseerden kunnen extra exemplaren opvragen via info@ijmuiden.nl.

www.ijmuiden.nl/magazine