Lokaal talent krijgt podium in de Velsen Valley

Op woensdag 17 augustus openen de organisatoren van Dance Valley, Dutch Valley en LatinVillage voor het eerst hun festivalterrein voor cultuurmakers uit de gemeente Velsen. Tijdens de Velsen Village Valley Sessions krijgt lokaal talent de kans zich op één van de grote podia te presenteren aan maximaal 500 bezoekers.

Het publiek – een mix van omwonenden, lokale ondernemers en donateurs – krijgt een voorproefje op de Summer Park Sessions, het nieuwe culturele festival dat op 9, 10 en 11 september plaatsvindt in Park Velserbeek. Dj’s, percussionisten en de solisten van de Summer Park Sessions verzorgen een afwisselend muzikaal programma dat om 19.00 uur begint en tot 22.30 uur duurt. De toegang bedraagt € 5,- per persoon. Vooraf reserveren via secretaris@stichtinghartvoorcultuur.nl is verplicht.

Het idee voor de samenwerking ontstond tijdens de Evenemententop Velsen. Daar werd organisator Maarten Redeker door de organisatie van LatinVillage uitgedaagd mee te denken over een koppeling tussen de grote festivals en de lokale cultuursector. ‘Wij kijken uit naar een mooie, verbindende avond waarbij wij met elkaar een podium bieden aan lokaal talent.’

De Velsen Village Valley Sessions is onderdeel van het netwerkevent van Valley Village BV (de organisaties achter Dance Valley, Dutch Valley en LatinVillage), OV IJmond, Spaarnwoude Geeft Energie/Spaarnwoude Park en Citymarketing Velsen | ijmuiden.nl.