Wandelroute Velserpad (30 km)

Het Velserpad laat u wandelend kennismaken met de cultuurhistorische en landschappelijke hoogtepunten in deze veelzijdige gemeente. Langs het wandelnetwerk informeren robuuste informatieborden u over de geschiedenis van de dorpskernen, buitenplaatsen, het landschap en de bedrijvigheid.

Velserpad

Duinrand, Noordzeekanaal en tuinderijen

De routes voeren u langs de duinrand van Zuid-Kennemerland en over het Noordzeekanaal. U loopt door parken en tuinderijen en door Velsen-Noord, Oud-Velsen, Velsen-Zuid, Driehuis, Santpoort-Noord en Zuid en Velserbroek.

Een rondje Velsen of uw eigen afstand

Wilt u het hele verhaal van Velsen beleven in al zijn facetten? Wandel dan de hele route van 30 km. Is dat te lang voor één dag, kies dan voor een overnachting. Of loop van zuid naar noord of van noord naar zuid en neem de trein terug of halveer de ronde bij de tussenliggende stations.

U kunt starten en finishen op de NS-stations Santpoort Zuid en Beverwijk. Ook de stations Driehuis en Santpoort Noord liggen niet ver van de route. Komt u met de auto dan kunt u parkeren bij de stations, op het Pontplein en bij buitenplaats Beeckestijn.

Download hier de route.

Contactgegevens

Wandelroute Velserpad (30 km)
Pontplein
1981 BZ VELSEN-ZUID

Tel.