Liederen en duetten van Robert Schumann

Twee, misschien wel de mooiste liederencycli die Schumann maakte, worden op zondag 13 maart om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje uitgevoerd.

Frauen Liebe und Lebe’ gezongen door de sopraan Marijke Groenendaal en ‘Dichterliebe’ door de bariton Joost van Tongeren. De pianist is Jacob Engel. Een gouden stel bij elkaar. Samen zullen ze ook enkele duetten brengen zoals het prachtige ‘In der Nacht’. En alles op en top Romantiek en daarom kreeg het programma ook de titel: ‘Glück ist nur die Liebe, Liebe nur is Glück’.

De gedichten van Adalbert von Chamisso en Heinrich Heine zouden zonder Robert Schumann, die er in 1840 op geniale manier de muziek bij schreef, in de vergetelheid zijn geraakt. Frauenliebe und -Leben; over het jonge meisje dat afscheid neemt van haar jeugd trouwt en dan een ultiem verlies te verwerken krijgt. Dichterliebe: een reis in zestien liederen langs alle stadia van een vergeefse verliefdheid. Het onbeantwoorde verlangen heeft een bijna vernietigende uitwerking op de ik-persoon, maar uiteindelijk overwint zijn levenskracht en ontstaat ruimte voor werkelijke liefde.

ContactgegevensTel.