Lezing Laatste kasteelvrouwe Ruïne van Brederode op 1 juli

Op donderdagavond 1 juli wordt er een bijzondere lezing gehouden op de Ruïne van Brederode over de laatste Kasteelvrouwe Yolande de Lalaing (ca. 1422-1497).

De negende Heer van Brederode, Reinoud II, liet het verwoeste vierkante kasteel Brederode half opbouwen voor zijn vrouw als weduwegoed. Na zijn dood is zij hierheen gevlucht, omdat hun familiekasteel Batestein door neef Reinier in beslag was genomen.

Carla van den Berg-Brantjes zal u prachtig gekleed in haar rol als Vrouwe Yolande de Lalaing mee terugnemen in de tijd: over haar leven, kleding, middeleeuwse gebruiken, de familiekroniek die zij liet schrijven door Jan van Leijden en haar jaren op Kasteel Brederode.

Ook kunt u op deze avond de bijzondere collectie Brederode-poppen bewonderen die Carla speciaal voor de Stamboom van de Ruïne van Brederode gemaakt heeft.

De lezing is van 19.30 – 21.30 uur en wordt buiten gehouden in de heerlijke binnentuin of bij nat weer onder de luifel van de voormalige ridderzaal. De Ruïne is geopend vanaf 19.00 uur.

Reserveer uw tickets op www.ruinevanbrederode.nl.